Mediterrán zöldségágy
szeptember 17, 2016

Mediterrán zöldségágy

 image-1-2

Hozzávalók

  • 400g vegyes bébiparadicsom
  • 1 piros paprika, félbevágva, kimagozva, 4cm-es darabokra vágva
  • 1 cukkini feldarabolva
  • 400g nem sózott csicseriborsó, leöblítve, megszárítva
  • 1 teáskanál finomra reszelt citromhéj
  • 3 teáskanál szárított kapribogyó
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 teáskanál szárított oregánó levelek
  • 4  100g zsírszegény feta, morzsolt

 

Elkészítés

  • melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  • Tépjünk le 4 darab kb. 50 centi hosszú sütőpapírt.
  • Osszuk el egyenletesen a paradicsomot, a paprikát, a cukkinit és a csicseriborsót a 4 papíron és szórjuk meg a citromhéjjal. Sózzuk, borsozzuk meg.
  • Szórjuk a tetejére a kapribogyót, 1 ½ evőkanál olíva olajat és az oregánót.
  • Bugyoláljuk be a zöldséget a sütőpapírba és tegyük be a sütőbe körülbelül 20 percre sülni.
  • Ha elkészült öntsük rá a maradék olíva olajat és szórjuk rá a feta sajtot.

Jó étvágyat!

 

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1812,50  -
Fehérje, g 95,80  -
Szénhidrát, g 288,79  -
Zsírok, g 21,83  -
A-vitamin, μg 3819,30 477%
B12-vitamin, μg 0,68 9%
B6-vitamin, mg 2,63 63%
C-vitamin, mg 37,42 4%
Cink, mg 14,32 60%
D-vitamin, μg 0,26 0%
E-vitamin, mg 47,85 48%
Folsav, μg 146,78 24%
Foszfor, mg 1335,75 64%
Kalcium, mg 1017,45 102%
Kálium, mg 5406,90 270%
K-vitamin, μg 152,88 204%
Magnézium, mg 519,35 138%
Mangán, mg 6,16 308%
Niacin, mg 15,62 33%
Pantoténsav, mg 3,57 20%
Réz, mg 2,69 269%
Riboflavin, mg 2,82 67%
Szelén, μg 31,62 21%
Tiamin, mg 0,57 17%
Vas, mg 39,36 164%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.