Krémes cukkinis lasagne
szeptember 29, 2016

Krémes cukkinis lasagne

 image-1-12

Hozzávalók

  • 9 száraz lasagne lap
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 hagyma finomra vágva
  • 700g cukkini durvára reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzott
  • 250g ricotta
  • 50g cheddar
  • 350g paradicsomszósz

 

Elkészítés

  • melegítsük elő a sötőt 220 fokra.
  • Tegyünk fel forrni egy vizet, majd főzzük a lasagne lapokat körülbelül 5 percig, de ne főzzük teljesen meg. Öblítsük le hideg vízzel, majd tegyünk rá egy kevés olíva olajat, hogy e ragadjak össze.
  • Melegítsük fel az olajat a serpenyőben, és pirítsuk meg a hagymát. 3-5 perc után adjuk hozzá a cukkinit, a fokhagymát, és kevergessük addig, amíg a cukkini megpuhul és világos zöld lesz.
  • Keverjük bele a ricotta és a cheddar sajt 2/3-át, majd fűszerezzük ízlés szerint.
  • Melegítsük fel a paradicsomszószt mikróban 1,5 perc alatt, ne legyen túl meleg.
  • Egy nagy tepsiben kezdjük el rétegezni a lasagnet. Előszőr a cukkinis mix, majd a tészta és végül a paradicsom szósz. Ismételjük meg még egyszer.
  • Tegyük a tetejére a maradék ricottát, majd szórjuk meg cheddar sajttal.
  • Tegyük be a sütőbe sülni 10 percre, vagy amíg a tészta megpuhul és a sajt megpirul.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1640,30  -
Fehérje, g 89,13  -
Szénhidrát, g 255,82  -
Zsírok, g 18,04  -
A-vitamin, μg 413,10 52%
B12-vitamin, μg 0,51 7%
B6-vitamin, mg 0,86 21%
C-vitamin, mg 113,10 11%
Cink, mg 8,94 37%
D-vitamin, μg 0,26 0%
E-vitamin, mg 4,36 4%
Folsav, μg 93,92 16%
Foszfor, mg 1368,97 65%
Kalcium, mg 908,74 91%
Kálium, mg 3502,92 175%
K-vitamin, μg 13,79 18%
Magnézium, mg 286,98 77%
Mangán, mg 2,27 114%
Niacin, mg 7,41 15%
Pantoténsav, mg 1,51 8%
Réz, mg 0,90 90%
Riboflavin, mg 0,99 24%
Szelén, μg 96,97 65%
Tiamin, mg 0,57 17%
Vas, mg 6,96 29%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.