Diétás csupasz csokitorta
szeptember 13, 2016

Diétás csupasz csokitorta

 img_9743

Hozzávalók

  • 150ml repceolaj
  • 250g főtt cékla
  • 50g kakaó
  • 240g zabpehely liszt
  • 50g őrölt mandula
  • 200g xilit
  • 2 tk sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 nagy tojás
  • 2 tk vanília-kivonat
  • 50ml fölözött tej

Hozzávalók a csokoládékrémhez

  • 150ml természetes bio-joghurt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 100g xilit
  • 150ml habtejszín

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és vajazzuk ki, vagy béleljünk ki sütőpapírral kettő 20 centiméter átmérőjű tortaformát.
  • Keverjük össze a joghurtot a kakaóval és a xilittel, majd tegyük félre.
  • Egy élelmiszer aprítóba dolgozzuk püré állagúra a céklát.
  • Szórjuk bele a kakaóport, a lisztet, a darált mandulát valamint a xilitet, sütőport és a szódabikarbónát, és keverjük össze jó alaposan.
  • Adjuk hozzá az olajat, a tojásokat, vanília kivonatot és a tejet, és keverjük egyenletesre.
  • Egyenletesen osszuk szét a mixet a két forma között, majd süssük 25-30 percig, vagy amíg a fogpiszkáló teszt tiszta lesz.
  • Hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Verjük fel a habtejszínt, majd keverjük bele a csokikrémbe.
  • Kanalazzuk a krém 2/3-át az egyik piskótára, majd óvatosan nyomjuk rá a másikat.
  • Díszítsük a torta tetejét a maradék krémmel és kedvenc gyümölcsünkkel.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.