Csokis sajttortás muffin
szeptember 11, 2016

Csokis sajttortás muffin

img_5200

Hozzávalók

  • 4 nagy tojás
  • 300 g kakaó
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 350 g xilit
  • 250 g vaj, olvasztott
  • 250 g zabpehely liszt

 

A Sajtkrém alaphoz

  • 250 g mascarpone
  • 3 evőkanál xilit
  • 1 nagy tojássárgája

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a tojást, kakaót, sót, sütőport és vaníliát.
  • A cukrot és az olvasztott vajat keverjük el egyenletesen, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez.
  • Habverő segítségével verjük fel a krémsajtot, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot és a tojássárgáját.
  • A muffinformába minden lyukba tegyünk papírt.
  • Kanalazzunk egy adag brownie tésztát minden formába.
  • Tegyünk egy nagy kanálnyi sajtkrémet a brownie tetejére, majd még egy kanál brownie tésztát.
  • Tegyük be a sütőbe sülni 12 percre, vagy amíg a fokpiszkáló próba száraz marad.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 3104,20  -
Fehérje, g 132,59  -
Szénhidrát, g 345,26  -
Zsírok, g 106,43  -
A-vitamin, μg 825,60 103%
B12-vitamin, μg 1,01 13%
B6-vitamin, mg 0,40 9%
C-vitamin, mg 0,00 0%
Cink, mg 20,88 87%
D-vitamin, μg 3,12 4%
E-vitamin, mg 4,65 5%
Folsav, μg 45,12 8%
Foszfor, mg 2559,83 122%
Kalcium, mg 543,83 54%
Kálium, mg 3592,02 180%
K-vitamin, μg 15,19 20%
Magnézium, mg 1232,92 329%
Mangán, mg 14,07 703%
Niacin, mg 4,75 10%
Pantoténsav, mg 1,95 11%
Réz, mg 8,23 823%
Riboflavin, mg 1,44 34%
Szelén, μg 137,27 92%
Tiamin, mg 0,63 19%
Vas, mg 30,75 128%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.