Ananászos répatorta
augusztus 24, 2016

Ananászos répatorta

 Image-1-8

Hozzávalók

  • 3 bögre reszelt répa
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 tojás
  • 1 konzerv ananász
  • 500 g zabpehelyliszt
  • csipet só
  • 2 dl olaj
  • 10dkg kockára vágott pekándió
  • 400 g xilit vagy stevia
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 ½ teáskanál vaníila

 

Hozzávalók a krémhez

  • 250 g mascarpone
  • 250 g xilit vagy stevia
  • 125 g vaj
  • 1 ½ teáskanál vanília aroma

 

Hozzávalók díszítéshez

  • zöld és narancs ételfesték
  • víz
  • porcukor és kristálycukor

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Vajazzunk ki egy kb. 18×26 centis tortaformát, majd szórjuk meg liszttel, hogy beletapadjon és öntsük ki a felesleget.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a répát, a lisztet, cukrot, szódabikarbónát, sót és a fahéjat. Adjuk hozzá a tojásokat, az olajat, a vanília aromát, az apróra vágott ananászt és a felvágott pekán diót, majd keverjük el egyenletesen.
  • A masszát kanalazzuk át a kilisztezett sütőformába és süssük 35 40 percig , vagy amíg a belseje is jól megsül.
  • Ha elkészült a torta, hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Tegyük át egy vágódeszkára.

 

  • A krém elkészítéséhez egy mixerben verjük fel a krémsajtot krémesre, majd adjuk hozzá a vajat és a vanília aromát.
  • Ha teljesen elkeveredett, akkor alacsony sebeségen keverjük bele a cukrot.
  • A kristálycukrot olvasszuk meg egy kis lábasban, majd színezzük meg a karamellt zöldre.
  • Egy kiskanál segítségével rajzoljunk leveleket egy sütőpapírra.

Image-1-9

  • Ha a torta teljesen lehült tegyük a tetejére a krémsajtot.
  • Vágjuk fel a süteményt hosszúkás háromszög alakúra.
  • Keverjük össze a porcukrot nagyon kevés vízzel, hogy sűrű de kenhető masszát kapjunk. Színezzük meg narancssárga festékkel.
  • A narancssárga cukorkát kanalazzuk át egy nejlonzacskóba, aminek kivágjuk az egyik csücskét alul.
  • A képen látható módon díszítsük ki a háromszögeket.

Image-1-10

  • HA NEM SZERETNÉNK RÁ PLUSZ CUKROT TENNI, AKKOR ADJUNK EGY CSEPP SZÍNEZÉKET A KRÉMSAJTHOZ.
  • A megkeményedett zöld répaszárakat óvatosan szúrjuk a torta aljába vízszintes irányban.

Jó étvágyat!

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.