Almás sütőtökkrém leves
augusztus 23, 2016

Almás sütőtökkrém leves

 Image-1-3

Hozzávalók

  • Kis bögre kockára vágott szalonna
  • 2 zeller, apróra vágva
  • 1 közepes répa
  • 1 közepes hagyma
  • 1 ½ teáskanál curry por
  • 2 közepes burgonya
  • 2 közepes alma
  • 700 g sütőtök meghámozva, 1 centis kockákra vágva
  • ½ liter csirkehúsleves

 

Elkészítés

  • Süssük meg a szalonnát közepes lángon ropogósra, majd ha elkészült, kanalazzuk rá egy papírtörlőre, hogy felszívja az olajat.
  • Az szalonna olajat öntsük le, ha sok zsírt engedett, és tegyük bele a zellert, a répát és a hagymát, vegyük le a hőfokot és fedjük le a serpenyőt.
  • Süssük a zöldségeket 10-12 percig amíg megpuhulnak, de nem barnulnak meg.
  • Adjuk hozzá a curry port és kevergetve főzzük további egy percig.
  • Míg a zöldségek puhulnak, hámozzuk meg és vágjuk fel kockára a krumplit és az almát.
  • Öntsük bele a serpenyőbe a burgonyát, a sütőtököt, az almát, fél liter húslevest, csipet sót és kevés borsot a serpenyőbe.
  • Hagyjuk, hogy a hozzávalók had rotyogjanak; kevergetve süssük 15-20 percig.
  • Öntsük át az egészet egy mixerbe és turmixoljuk simára.
  • Ízlés szerint adjunk még hozzá sót, borsot.
  • Tálaláskor szórjuk meg szalonnakockával és tegyünk a tetejére egy negyed almát felszeletelve.
Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.