A szőlő pozitív előnyei
augusztus 26, 2016

A szőlő pozitív előnyei

 Image-1

A szőlőnek számtalan felhasználási módja van, mint például lekvár, juice, és ne felejtsük a bort és a mazsolát se!

Ennek a népszerű gyümölcsnek a története 8000 évre megy vissza, mikor a szőlő bort előszőr elkezdték termelni. Ebből a nagyszerű gyümölcsből évente 72 millió tonnát termelnek, amelynek nagy részét bor készítésére használják, 7,2 trilliárd liter bort állítanak elő belőle évente.

A pozitív egészségre gyakorolt hatása számtalan, néhány legutóbbi tanulmány kimutatta, hogy segít megelőzni a daganatos megbetegedések kialakulását, a szívproblémákat és a magas vérnyomást.

Nos lássuk, milyen egészségügyi előnyei vannak még.

 

Rák

A szőlő magas antioxidánstartalommal rendelkezik, ami lelassíthatja vagy megelőzheti olyan rákos megbetegedések kialakulását, mint a nyelőcső, tüdő, száj, garat vagy hasnyálmirigy daganat.

 

Szív panaszok

A szőlőben található flavonoidok segítenek csökkenteni az érelmeszesedés kialakulását, és segít az alacsony koleszterin fenntartását. A magas polifenol tartalom csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kialakulását azáltal, hogy megakadályozza a vérlemezke lerakódását, és csökkenti a vérnyomást.

A rost és kálium szintén támogatja a szív egészségét.  Egy tanulmány kimutatta, hogy azok, akik 4000 g vagy több káliumot fogyasztottak naponta, 49%-kal csökkent a szívproblémák miatti halálozás kockázata. A magas kálium szintén segít megőrizni az izomtömeget valamint a csontsűrűséget.

 

Székrekedés

Azok az ételek, amiknek magas a víztartalma, minta  szőlő vagy a dinnye elősegítik a rendszeres székletürítést, valamint a meleg napokon tesznek róla, hogy ne száradjunk ki.

 

Allergia

A benne található kvercetinnek gyulladáscsökkentő hatása  miatt segíthet enyhíteni az allergia okozta tüneteket.

 

Diabétesz

A kettes típusú cukorbetegség kialakulását is segít megelőzni ez a nagyszerű gyümölcs. Néhány embernél a diabétesz okozta kellemetlen mellékhatások csökkentésében is segít- mint például rosszabbodott látás.

 

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.