Vega burger
július 5, 2016

Vega burger

  Image-1-5

Hozzávalók

  • 400g lehet csicseriborsó, szárított
  • 1 citrom héja plusz fél citrom leve
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • kis csokor koriander, felaprítva
  • 1 tojás
  • 100g friss zsemlemorzsa
  • 1 közepes vöröshagyma, ½ kockára vágva, ½ szeletelve
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 kis teljes kiőrlésű zsemle
  • 1 nagy paradicsom
  • ½ uborka szeletelve
  • chili szósz tálaláshoz

 

Elkészítés

  • Egy robotgépben zúzzuk össze a csicseri borsót, a citromhéjat, citromlevet, köményt, koriander felét, a tojást és só borsot ízlés szerint.
  • Kanalazzuk át egy tálkába, és keverjünk hozzá 80 g zsemlemorzsát, és a kockára vágott hagymát.
  • Formáljunk négy adag pogácsát a csicseriborsóból, a maradék zsemlemorzsát nyomkodjuk az oldalára.
  • Hagyjuk pihenni 10 percig.
  • Forrósítsuk fel az olajat a serpenyőben.
  • Süssük közepes lángon a csicseriborsó pogácsákat 4 percig, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is.
  • Vágjuk félbe a zsemléket, töltsük meg szeletelt paradicsommal, tegyük rá a csicseriborsó pogácsát, néhány szelet hagymát, uborkát, öntsük le chili szósszal és szórjuk meg a maradék korianderrel.

 

Jó étvágyat!

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

 

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1616,40  -
Fehérje, g 62,87  -
Szénhidrát, g 238,86  -
Zsírok, g 13,68  -
A-vitamin, μg 93,18 12%
B12-vitamin, μg 0,21 3%
B6-vitamin, mg 0,33 8%
C-vitamin, mg 6,66 1%
Cink, mg 3,28 14%
D-vitamin, μg 0,78 1%
E-vitamin, mg 1,26 1%
Folsav, μg 89,94 15%
Foszfor, mg 552,57 26%
Kalcium, mg 279,30 28%
Kálium, mg 694,56 35%
K-vitamin, μg 11,46 15%
Magnézium, mg 122,98 33%
Mangán, mg 3,13 157%
Niacin, mg 6,36 13%
Pantoténsav, mg 0,46 3%
Réz, mg 0,95 95%
Riboflavin, mg 0,71 17%
Szelén, μg 33,16 22%
Tiamin, mg 0,54 16%
Vas, mg 8,94 37%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.