Sajtos fokhagymás kenyér
július 31, 2016

Sajtos fokhagymás kenyér

Image-1-47 

Hozzávalók

  • Egy buci kenyér
  • 15 dkg reszelt cheddar sajt
  • 125 g sótlan olvasztott vaj
  • 20 dkg reszelt mozarella
  • 4 gerezd fokhagyma apróra zúzva

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Egy éles kés segítségével vágjuk fel keresztbe a kenyeret úgy, hogy az alját épp hogy nem vágjuk át.
  • Olvasszuk meg a vajat a mikróban, keverjük bele az apróra nyomott fokhagymát, majd öntsük bele a kenyérbe a vajat egyenletesen elosztva.
  • A sajtot szintén egyenletesen elosztva tömködjük a rések közé.
  • Fóliázzuk be az egész kenyeret, majd tegyük a sütőbe 15 percre.
  • Fóliázzuk ki a kenyeret és süssük további 10-15 percig, vagy amíg enyhén ropogós lesz.

Jó étvágyat kívánunk!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 3664,65  -
Fehérje, g 134,15  -
Szénhidrát, g 394,59  -
Zsírok, g 100,12  -
A-vitamin, μg 883,20 110%
B12-vitamin, μg 1,67 22%
B6-vitamin, mg 0,24 6%
C-vitamin, mg 1,09 0%
Cink, mg 10,14 42%
D-vitamin, μg 0,52 1%
E-vitamin, mg 3,79 4%
Folsav, μg 147,53 25%
Foszfor, mg 1751,30 83%
Kalcium, mg 1652,07 165%
Kálium, mg 785,46 39%
K-vitamin, μg 10,24 14%
Magnézium, mg 147,88 39%
Mangán, mg 2,74 137%
Niacin, mg 17,24 36%
Pantoténsav, mg 1,14 6%
Réz, mg 0,70 70%
Riboflavin, mg 2,38 57%
Szelén, μg 181,46 121%
Tiamin, mg 1,26 38%
Vas, mg 12,75 53%
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.