Vegyesgyümölcsös morzsasüti
július 28, 2016

Vegyesgyümölcsös morzsasüti

 Image-1-3

Hozzávalók a töltelékhez

  • 1 kiló bogyósgyümölcs
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál xilit vagy stevia

 

Hozzávalók a tésztához

  • 200g zabpehelyliszt
  • 80g barnacukor
  • 3 evőkanál xilit
  • 6 evőkanál vaj
  • csipet só

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Sütőpapírral béleljünk ki egy közepes méretű tepsit.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a töltelék hozzávalóit.
  • Kanalazzuk rá a gyümölcsös mixet a kibélelt tepsire.
  • Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá a hideg vajat, és az ujjunk segítségével morzsoljuk össze a liszttel.
  • Ezt a darás masszát szórjuk a gyümölcs tetejére.
  • A tepsit tegyük egy nagy sütőtálcára, és azzal együtt tegyük az előmelegített sütőbe.
  • Süssük 35-40 percig, vagy amíg a teteje aranybarna lesz, és a gyümölcsök buborékolnak.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2350,00  -
Fehérje, g 48,20  -
Szénhidrát, g 277,15  -
Zsírok, g 64,63  -
A-vitamin, μg 504,48 63%
B12-vitamin, μg 0,08 1%
B6-vitamin, mg 0,30 7%
C-vitamin, mg 91,70 9%
Cink, mg 7,79 32%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 7,90 8%
Folsav, μg 43,56 7%
Foszfor, mg 912,34 43%
Kalcium, mg 287,56 29%
Kálium, mg 1457,52 73%
K-vitamin, μg 56,45 75%
Magnézium, mg 369,20 98%
Mangán, mg 10,63 531%
Niacin, mg 4,31 9%
Pantoténsav, mg 1,37 8%
Réz, mg 1,28 128%
Riboflavin, mg 0,43 10%
Szelén, μg 55,12 37%
Tiamin, mg 0,60 18%
Vas, mg 9,09 38%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.