Mentás zöldborsó leves
július 30, 2016

Mentás zöldborsó leves

 Image-1-17

Hozzávalók

  • 1 csokor újhagyma apróra vágva
  • 1 közepes krumpli meghámozva és kockára vágva
  • 1 gerezd fokhagyma apróra nyomva
  • 850ml húsleves alaplé
  • 900g fiatal borsó ( héjával mérve)
  • 4 evőkanál friss menta apróra vágva
  • 1 nagy csipet porcukor
  • 1 evőkanál lime lé
  • 150 ml író vagy tejföl

 

Elkészítés

  • Tegyük az újhagymát egy nagy serpenyőbe a burgonyával és a fokhagymával és a húslevesessel.
  • Forraljuk fel, majd vegyük le a hőfokot és pároljuk 15 percig, vagy amíg a burgonya nagyon megpuhul.
  • Főzzük 3 evőkanál héjas borsót forró vízben 2-3 percig, majd szűrjük le, tegyük egy tál hideg vízbe és rakjuk félre.
  • A maradék (meghámozott!) borsót adjuk a húsleveses alaphoz, és kevergessük 5 percig.
  • Figyeljünk, hogy ne főzzük túl ,mert a borsó elveszíti a roppanós zsenge ízét!
  • Keverjük bele a cukrot, a lime levet, a mentát, majd hagyjuk kissé lehűlni, majd öntsük át egy turmixgépbe, és addig turmixoljuk, amíg olyan sima lesz, amilyet szeretnénk.
  • Keverjük hozzá az író vagy tejföl felét és sózzuk, borsozzuk.
  • Tálaláskor adjuk hozzá a maradék tejfölt vagy írót, és tegyük bele az egész borsókat.

 

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 965,80  -
Fehérje, g 89,42  -
Szénhidrát, g 146,78  -
Zsírok, g 5,99  -
A-vitamin, μg 228,06 29%
B12-vitamin, μg 2,29 31%
B6-vitamin, mg 0,85 20%
C-vitamin, mg 114,22 11%
Cink, mg 5,77 24%
D-vitamin, μg 0,49 1%
E-vitamin, mg 0,11 0%
Folsav, μg 142,76 24%
Foszfor, mg 1008,22 48%
Kalcium, mg 1640,38 164%
Kálium, mg 4003,38 200%
K-vitamin, μg 1,09 1%
Magnézium, mg 364,85 97%
Mangán, mg 3,12 156%
Niacin, mg 5,73 12%
Pantoténsav, mg 2,04 11%
Réz, mg 1,49 149%
Riboflavin, mg 2,36 56%
Szelén, μg 25,20 17%
Tiamin, mg 1,11 34%
Vas, mg 11,60 48%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.