Málnás tiramisu recept
július 3, 2016

Málnás tiramisu recept

 Image-1-8

Hozzávalók a krémhez

  • 300 g mascarpone
  • 200 g alacsony zsírtartalmú ricotta
  • 1 tojás
  • 55 g xilit
  • házi málnaszörp
  • málnaaroma
  • 1,5dl víz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • ízlés szerint egy kis citromhéjat is lehet belereszelni
  • 500 g málna

 

Hozzávalók a gluténmentes piskótához

  • 3 tojás, elválasztva a sárgája és a fehérje
  • 140 g xilit
  • 150 g mandulaliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 60 ml mandulatej

 

Elkészítés

  • melegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeverésre.
  • Béleljünk ki 20 cm átmérőjű tepsit, vagy egy nagyobbat, sütőpapírral.
  • Elektromos habverő segítségével verjük fel a tojásfehérjéket finom habbá.
  • Fokozatosan aduk hozzá a édesítőt, és minden egyes adag xilit után, verjük kicsit.
  • Folytassuk a tojások felverését további 1 percig, vagy amíg szilárd fényes habbá alakul.
  • Adjuk hozzá a tojássárgáját és épp csak addig verjük, amíg elkeveredik.
  • Szórjuk bele a mandulalisztet és a sütőport.
  • A tál oldalán folyassuk bele a tejet, és egy kanál segítségével óvatosan keverjük el.
  • Az elkészített piskótaalapot öntsük a kibélelt tepsibe.
  • Előmelegített sütőben süssük 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarna lesz.
  • Ha elkészült, vegyük ki a tepsiből és hagyjuk kihűlni.
  • Egy elektromos mixer segítségével verjük össze a tojást, a mascarponét és a ricottát.
  • Kétkanál málnaszörpöt keverjünk el 1,5 dl vízben. Fontos, hogy intenzív íze legyen. Akár hozzá lehet adni egy kis málnaaromát is, a még erőteljesebb málnás íz érdekében.
  • A tésztát vágjuk fel 1,5 cm vastag szeletekre, és azokat további 3 cm-es téglalapokra.
  • A piskóta felét forgassuk meg a málnaszörpben és helyezzük egy nagy üveg vagy fém tál aljába.
  • Szórjuk rá a málna 1/3-át.
  • Kanalazzuk rá a mascarpone krém felét.
  • Ismételjük meg még egyszer a piskóta, málna és mascarpone réteget, majd egy kanál segítségével simítsuk egyenletesre a felületet.
  • A tetejére szépen rendezetten tegyük rá a maradék málnát, esetleg díszítésnek 1-2 mentalevelet is.
  • Folpack fóliával fedjük le a tiramisut és tegyük a hűtőbe pihenni 4 órára.

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1265,00  -
Fehérje, g 89,72  -
Szénhidrát, g 114,13  -
Zsírok, g 34,76  -
A-vitamin, μg 448,80 56%
B12-vitamin, μg 0,91 12%
B6-vitamin, mg 0,19 5%
C-vitamin, mg 45,85 5%
Cink, mg 8,86 37%
D-vitamin, μg 1,17 2%
E-vitamin, mg 3,26 3%
Folsav, μg 33,60 6%
Foszfor, mg 1076,01 51%
Kalcium, mg 1289,26 129%
Kálium, mg 1318,44 66%
K-vitamin, μg 26,63 36%
Magnézium, mg 264,42 71%
Mangán, mg 3,23 161%
Niacin, mg 1,97 4%
Pantoténsav, mg 1,44 8%
Réz, mg 1,44 144%
Riboflavin, mg 1,00 24%
Szelén, μg 81,47 54%
Tiamin, mg 0,10 3%
Vas, mg 6,98 29%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.