Hűsítő citromos pite
július 11, 2016

Hűsítő citromos pite

Image-1-13 

Hozzávalók az alaphoz

  • 35 dkg darált graham keksz
  • 2,5 evőkanál olvasztott mandulavaj
  • 60 g xilit

Hozzávalók a krémhez

  • 2,5 dl hideg zsíros habtejszín
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 2 teáskanál xilit
  • 250 g ricotta
  • 4dl sűrű édesített tej
  • 1 dl kész limonádé alaplé
  • ½ dl citromlé
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj

 

Elkészítés

  • Egy nagy tálba keverjük össze a darált kekszet, az olvasztott vajjal és a cukorral.
  • Vajazzunk ki egy kb. 20 centi átmérőjű sütőformát.
  • A kekszalapot kanalazzuk át a formába, és jól nyomkodjuk le. Figyeljünk arra, hogy jusson a szélére is, hogy a forma illesztését is elfedje. Fedjük le egy fóliával és tegyük a hűtőbe 1 órára.
  • Egy habverő segítségével verjük fel a habtejszínt, a cukrot és a vanília kivonatot kemény habbá. Tegyük félre az egészet.
  • Szintén a habverő segítségével verjük fel kicsit a ricottát, majd adjuk hozzá a tejet, és keverjük egyenletesre.
  • Adjuk hozzá a limonádé koncentrátumot, a citromlevet és a citromhéjat, majd forgassuk bele a felvert habot.
  • Kanalazzuk a krémet a kekszes alapra, fedjük le átlátszó fóliával és helyezzük a hűtőbe minimum 6 órára.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

 

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2000,90  -
Fehérje, g 47,32  -
Szénhidrát, g 278,29  -
Zsírok, g 66,91  -
A-vitamin, μg 1164,66 146%
B12-vitamin, μg 4,45 59%
B6-vitamin, mg 1,19 28%
C-vitamin, mg 20,48 2%
Cink, mg 18,53 77%
D-vitamin, μg 5,18 7%
E-vitamin, mg 2,40 2%
Folsav, μg 104,70 17%
Foszfor, mg 613,54 29%
Kalcium, mg 1108,38 111%
Kálium, mg 709,92 35%
K-vitamin, μg 7,90 11%
Magnézium, mg 76,38 20%
Mangán, mg 2,43 121%
Niacin, mg 14,68 31%
Pantoténsav, mg 0,75 4%
Réz, mg 0,35 35%
Riboflavin, mg 2,08 49%
Szelén, μg 37,12 25%
Tiamin, mg 0,76 23%
Vas, mg 16,65 69%
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.