Lazacos brokkolis frittata
július 11, 2016

Lazacos brokkolis frittata

 Image-1-15

Hozzávalók

  • 500 g újburgonya
  • 1 kis fej brokkoli, virágokra vágva
  • 2 bőr nélküli lazacfilé
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • kismarék menta, apróra vágva
  • 6 tojás, felverve

 

Elkészítés

  • Főzzük a krumplit egy nagy lábasban 10-12 percig, majd az utolsó 4 perchez adjuk hozzá a brokkolit, és főzzük, amíg minden megpuhul. Itassuk le jól. Eközben helyezzük a lazacot egy mikrózható tálba, locsoljuk meg egy kis vízzel, majd fedjük le valamivel és mikrózzuk 2.5 percig.
  • Melegítsük fel a serpenyőben az olajat.
  • Vágjuk fel a krumplit falatnyi részekre, majd pirítsuk a serpenyőben, míg aranybarna lesz. Kanál segítségével tépdeljük a lazacot nagyobb darabokban, és a szórjuk szét a serpenyőben egyenletesen.
  • A brokkolit szintén egyenletesen oszlassuk szét a krumpli között.
  • Keverjük a mentát és egy kis só borsot a tojásba, majd öntsük az egészet a serpenyőbe.
  • Hagyjuk sülni alacsony hőfokon 6 percig , amíg a széle megszilárdul és a a közepe még mozgékony, majd növeljük a hőfokot és süssük át alaposan.
  • Zöld salátával tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

 

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1234,30  -
Fehérje, g 103,75  -
Szénhidrát, g 78,82  -
Zsírok, g 17,67  -
A-vitamin, μg 552,36 69%
B12-vitamin, μg 2,32 31%
B6-vitamin, mg 1,04 25%
C-vitamin, mg 85,75 9%
Cink, mg 5,30 22%
D-vitamin, μg 4,68 6%
E-vitamin, mg 4,67 5%
Folsav, μg 66,89 11%
Foszfor, mg 1050,69 50%
Kalcium, mg 356,83 36%
Kálium, mg 2406,15 120%
K-vitamin, μg 122,57 163%
Magnézium, mg 256,23 68%
Mangán, mg 2,35 118%
Niacin, mg 10,64 22%
Pantoténsav, mg 3,39 19%
Réz, mg 1,67 167%
Riboflavin, mg 1,39 33%
Szelén, μg 123,51 82%
Tiamin, mg 0,15 5%
Vas, mg 13,59 57%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.