Cukkinis banánkenyér
július 31, 2016

Cukkinis banánkenyér

 Image-1-53

Hozzávalók

  • 500g tönkölybúza liszt
  • csipet só
  • 2 nagy tojás
  • 2 közepes cukkini
  • 200g xilit
  • 3 nagyon érett banán péppé nyomva
  • 6 evőkanál vaj megolvasztva
  • ¾ teáskanál sütőpor
  • ½ dl író vagy kefír
  • 1 ½ teáskanál vaníliaaroma

 

Elkészítés

  • melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
  • Egy másik tálban keverjük össze az összenyomott banánt, az írót, a tojásokat, az olvasztott vajat és vaníliát.
  • Forgassuk a banános mixet a száraz hozzávalókhoz.
  • Reszeljük le a cukkinit apróra, majd nyomjunk ki belőle annyi vizet, amennyit csak tudunk.
  • Keverjük a kenyértésztához a a cukkinit, majd az egészet öntsük a sütőformába.
  • Süssük a kenyeret 50-60 percig, vagy amíg a fogpiszkáló szárazon jön ki.

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 4073,50  -
Fehérje, g 150,29  -
Szénhidrát, g 512,56  -
Zsírok, g 78,24  -
A-vitamin, μg 754,38 94%
B12-vitamin, μg 2,80 37%
B6-vitamin, mg 1,17 28%
C-vitamin, mg 16,96 2%
Cink, mg 16,70 70%
D-vitamin, μg 2,05 3%
E-vitamin, mg 4,80 5%
Folsav, μg 79,58 13%
Foszfor, mg 2707,84 129%
Kalcium, mg 1584,80 158%
Kálium, mg 4293,24 215%
K-vitamin, μg 16,12 21%
Magnézium, mg 693,42 185%
Mangán, mg 14,57 729%
Niacin, mg 6,29 13%
Pantoténsav, mg 3,63 20%
Réz, mg 2,13 213%
Riboflavin, mg 2,43 58%
Szelén, μg 158,53 106%
Tiamin, mg 1,33 40%
Vas, mg 15,09 63%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.