Cheddar sajtos cukkini leves
július 28, 2016

Cheddar sajtos cukkini leves

Image-1-6

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya, hámozatan, durvára vágva
  • 2 húsleves kocka
  • 1 kg cukkini durvára vágva
  • Csokor újhagyma
  • 100g extra érett cheddar
  • Friss szerecsendió

 

Elkészítés

  • Tegyük a burgonyát egy nagy serpenyőbe épp annyi vízzel, hogy elfedje.
  • Morzsoljuk bele a húsleves kockát.
  • Forraljuk fel, majd lefedve főzzük 5 percig.
  • Adjuk hozzá a cukkinit, majd lefedve főzzük újabb 5 percig.
  • Szórjuk rá az újhagymát, majd főzzük újabb 5 percet.
  • Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a sajtot és a szerecsendiót.
  • Addig adjuk hozzá meleg vizet, amíg el nem éri azt az állagot, amit szeretnénk.
  • Tálalás előtt szórjunk a tetejére extra szerecsendiót és sajtot!

 

  • Fagyasztóban jól zárható üvegben 3 hónapig is eláll!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1440,00  -
Fehérje, g 66,15  -
Szénhidrát, g 272,00  -
Zsírok, g 9,81  -
A-vitamin, μg 305,40 38%
B12-vitamin, μg 0,44 6%
B6-vitamin, mg 1,60 38%
C-vitamin, mg 142,98 14%
Cink, mg 8,52 36%
D-vitamin, μg 0,20 0%
E-vitamin, mg 0,28 0%
Folsav, μg 49,20 8%
Foszfor, mg 1471,60 70%
Kalcium, mg 636,30 64%
Kálium, mg 4671,00 234%
K-vitamin, μg 6,72 9%
Magnézium, mg 375,70 100%
Mangán, mg 3,28 164%
Niacin, mg 10,07 21%
Pantoténsav, mg 2,78 15%
Réz, mg 3,29 329%
Riboflavin, mg 0,53 13%
Szelén, μg 4,23 3%
Tiamin, mg 0,31 9%
Vas, mg 23,71 99%
Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.