Barackos táskák
július 26, 2016

Barackos táskák

 Image-1-11

Hozzávalók

  • 50 dkg apróra vágott barack
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál barnacukor
  • ½ teáskanál fahéj
  • 2 ív levelestészta, felolvasztva
  • 1 tojás

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a barackot, a barnacukrot, a fahéjat és a citromlevet.
  • Helyezzük a levelestésztát egy belisztezett nyújtódeszkára.
  • Nyújtsuk ki mindkét ívet és vágjuk fel egyenlő negyedekre.
  • Merőkanál segítségével osszuk el egyenletesen a barackos mixet, és minden négyzetnek az egyik felébe tegyünk belőle.
  • Hajtsuk rá a tészta másik felét és nyomkodjuk össze a széleit.

Image-1-5

  • Egy villa segítségével nyomkodjunk vonalas mintát a szélére.
  • A háromszögek tetejébe vágjunk három kis bemélyedést, majd kenjük meg a felvert tojással.
  • Tegyük a sütőbe 15-18 percre, vagy addig, amíg aranybarna lesz.

 

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 525,60  -
Fehérje, g 8,93  -
Szénhidrát, g 74,76  -
Zsírok, g 5,88  -
A-vitamin, μg 48,00 6%
B12-vitamin, μg 0,00 0%
B6-vitamin, mg 0,05 1%
C-vitamin, mg 11,55 1%
Cink, mg 0,76 3%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 2,38 2%
Folsav, μg 10,02 2%
Foszfor, mg 88,40 4%
Kalcium, mg 25,20 3%
Kálium, mg 591,96 30%
K-vitamin, μg 13,60 18%
Magnézium, mg 35,49 9%
Mangán, mg 0,39 19%
Niacin, mg 2,94 6%
Pantoténsav, mg 0,27 1%
Réz, mg 0,27 27%
Riboflavin, mg 0,19 5%
Szelén, μg 9,76 7%
Tiamin, mg 0,11 3%
Vas, mg 1,53 6%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.