Az elektromos cigaretta negatív hatása
július 30, 2016

Az elektromos cigaretta negatív hatása

 Image-1-23

Az elektromos cigarettát úgy forgalmazzák, hogy számos egészségügyi előnye van, azonban mégis mérgező marad. A cigarettából kiáramló füst számos mérgező vegyületet tartalmaz. Még nincsenek kutatások a hosszú távú élettani hatásairól, mivel egy viszonylag új termékről beszélünk. Tudni kell azonban, hogy a füst tele van rákkeltő elemekkel.

Mi most sorra vesszük, milyen egészségére káros hatásai lehetnek az elektromos cigarettának, ugyanis sok dohányos nincs tudatában milyen kockázatokkal járhat. Tudni kell még, hogy a függőséget nem tünteti el, hisz ebben is megtalálható a nikotin, ezért érdemes inkább leszokni a cigarettáról, mintsem átpártolni az elektromos változatra.

 

Támogatja a nikotinfüggőséget

Reklámozásakor gyakran az egészségügyi előnyeire hívják fel a figyelmet, mégis a lényeg felett elsiklanak; az elektromos cigaretta fenntartja a nikotinfüggőséget. Dohányt nem éget, ezért megmenekülsz bizonyos káros anyagoktól, azonban mégis fenntartod a nikotinfüggőséget. Ha ez a káros változat is a mindennapjaid részévé válik, akkor majdnem akkora veszélynek vagy kitéve, mintha dohányt égetnél.

 

A füst is függőséget okoz

Mivel az elektromos cigaretta is tele van nikotinnal, a függőséget ugyanúgy fenntartja, mint a hagyományos. Leszokáskor olyan elvonás tünetek jelentkezhetnek, mint depresszió, szorongás vagy hányinger. Éppen ezért ugyanolyan nehéz leszokni az elektromos változatról, mint a sima cigiről. Az elektromos cigaretta ugyanis nem más, mint egy kevésbé káros alternatíva.

 

Szövődmények alakulhatnak ki a fiataloknál

Az elektromos cigi a fiatalok számára is könnyen elérhető termék. Tanulmányok kimutatták, hogy a fiatalkori dohányzás következtében magasabb aranybán alakulnak ki olyan betegségek, mint például daganat vagy agyvérzés.

Tanulmányok kimutatták, hogy a fiatalok 70%-a úgy érzi, az elektromos cigaretta egészségesebb a dohányos változatnál, és a nagy részük nincs tisztában, milyen valós kockázatokat rejt.

 

A nikotin pusztítja az agyat

A nikotin hatására elkezd az agy rugalmassága csökkeni, valamint a gőz belélegzése is szintén gátolja az agy fejlődését. A fiataloknál nagyobb pusztítást tud művelni. A nikotin egy idegméreg, ami megzavarja az agy működését. Ez bizonyított tény, melyet számos tanulmány alátámaszt.

 

Dohányipari cégek újraélednek

A nagy dohányipari cégek óriási pénzeket zsebelnek be az elektromos cigaretta gyártásával, mivel az embereket nem figyelmeztetik a veszélyekre. A népszerűsége és a károsnak kikiáltás hiányában sok gyártó profilt váltott.  Az E-cigaretta gyártóknak nem kötelességük felhívni a figyelmet a kémiai anyagokra és a nikotinra.

 

Rejtett rákkeltő anyagok

Folyamat hangoztatják, mennyivel egészségesebb a hagyományos társaikhoz képest, azonban a káros méreganyagokról nem esik szó. Egy gyakran használt kémiai anyag a formaldehid, melynek számos káros mellékhatása van.

 

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.