Áfonyás kókuszos koszorú
július 7, 2016

Áfonyás kókuszos koszorú

 Image-1

Hozzávalók

  • 250ml rizskorpa olaj
  • 3 tojás
  • 225g xilit vagy stevia
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • 300g mandula liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 50g kókuszreszelék
  • 175ml szójatej
  • 140g friss vagy fagyasztott áfonya, plusz a díszítéshez középre

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Vajazzunk ki egy 22 centiméter átmérőjű kuglóf formát.
  • Habverővel keverjük össze az olajat, a édesítőt, a tojást és a vaníliát.
  • Keverjük hozzá a lisztet, sütőport és a kókuszt.
  • Adjuk hozzá a tejet.
  • Kanalazzuk az ¼-ét a formába.
  • Forgassuk bele az áfonyát a maradék tésztába, majd azt kanalazzuk a formába.
  • Süssük 1 óra 15 percet, vagy amíg a fogpiszkáló próba száraz marad.
  • Ha a torta elkezd égni, fedjük le a tetejét egy fóliával.
  • Hagyjuk hűlni 15 percet, majd fordítsuk fejjel lefelé és tegyük egy rácsos felületre, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Szedjük le a formát óvatosan a süteményről.
  • Töltsük meg a közepét áfonyával.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

 

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2923,15  -
Fehérje, g 93,03  -
Szénhidrát, g 368,91  -
Zsírok, g 42,40  -
A-vitamin, μg 246,90 31%
B12-vitamin, μg 0,64 9%
B6-vitamin, mg 0,36 9%
C-vitamin, mg 17,47 2%
Cink, mg 8,50 35%
D-vitamin, μg 3,48 5%
E-vitamin, mg 63,07 63%
Folsav, μg 38,98 6%
Foszfor, mg 1267,60 60%
Kalcium, mg 890,61 89%
Kálium, mg 1897,74 95%
K-vitamin, μg 65,63 88%
Magnézium, mg 580,52 155%
Mangán, mg 5,80 290%
Niacin, mg 6,09 13%
Pantoténsav, mg 1,72 10%
Réz, mg 2,40 240%
Riboflavin, mg 2,66 63%
Szelén, μg 44,24 29%
Tiamin, mg 0,26 8%
Vas, mg 8,64 36%

 

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.