10+1 dolog amire képes a mikród, és nem tudtál róla
július 15, 2016

10+1 dolog amire képes a mikród, és nem tudtál róla

JPEG image-781152EA2071-1 

Hagymát vágni

Tudsz hagymát vágni, anélkül, hogy megsiratni! Itt a megoldás:

  • Vágd le a hagyma végeit
  • Tegyük be a mikróba 30 másodpercre magas hőfokon
  • Fejezd be a hagyma karikázást könnyezés nélkül!

 

Bélyeget újra hasznosítani

Ha kifogytál a bélyegből és nincs kedved elmenni újat venni, vagy nem szeretnél pénzt költeni, akkor itt egy gyors megoldás számodra.

Csöpögtess 2-3 csepp vizet a borítékra és tedd a mikróba körülbelül 20 másodpercre. Így a bélyeg tökéletesen és sérülésmentesen leválik.

 

Magát kitakarítja könnyedén

Koszos a mikród belseje a ráfröccsenő kajától? Van egy jó hírünk! Nem kell többet sikálnod a belsejét órákat, hogy eltüntesd az ételmaradékot; van egy egyszerűbb módszer.

Tölts meg egy mikrózható tálat vízzel és egy kevés borecettel. Tedd be a tálat a mikróba 5 percre, majd vedd ki, és töröld le a belsejét egy papírtörlővel. Voálá, kész is a takarítás!

 

Halat sütni

Ha gyorsan és hatékonyan szeretnéd elkészíteni a halat, meg tudod csinálni a mikrohullámos sütőben is.

  • Ellenőrizd, hogy a hal rendesen meg legyen szárítva ( ne legyen vizes a felülete)
  • Tegyünk egymásra két halfilét, ez segíti az egyenletes sülést.
  • Süssük a mikrohullámos sütőben amíg opálos lesz a húsa.
  • Figyeljünk, hogy ne főzzük túl; ha a hal opálos, akkor kész elkészült.

 

Fűszereket szárítani

Ha egy gyors megoldást keresel a fűszernövények szárítására, akkor próbáld ki ezt a mikrós módszert.

  • Helyezd a fűszereket egy papír törlőre
  • Mikród 2-4 percig
  • Ha kész, vedd ki a mikróból és nyomkodd köré a papírtörlőt.
  • Kész is!

 

Öreg mézet frissíteni

Ha a méz már öregebb, és kivált belőle a cukor, akkor nincs más dolgod, mint levenni a tetejét, és betenni a mikróba 2 percre!

 

Nyerj ki több levet a gyümölcsökből

Több levet lehet kifacsarni a citromból és a narancsból is, ha facsarás előtt a mikróba teszed 20-30 másodpercre.

 

Fokhagyma hámozás

a könnyed és gyors fokhagymahámozás érdekében tedd be a fokhagymákat a mikróba 15 másodpercre. Ez segíteni fog, hogy könnyebben meg lehessen hámozni!

Buggyantott tojás

  • Forraljunk fel egy kis lábasban vizet.
  • Öntsük át a vizet egy kis mikrohullámozható tálba.
  • Tegyünk egy kis fehér ecetet a tálba, és törjük bele a tojásokat a forró vízbe.
  • Finoman szúrjuk meg a sárgáját egy fogpiszkálóval.
  • Fedjük le egy tállal, és mikrózzuk 30 másodpercig.
  • Vegyük ki a mikróból, fordítsuk meg a tojást a másik oldalára, és tegyük vissza további 20 másodpercre.
  • Kész is!

 

Kenyér puhító

Ha kiszáradt régi kenyered van, könnyen frissé varázsolhatod a mikróban.

  • Fogj egy papírtörlőt és tekered a kenyér köré.
  • Mikród meg 10 másodpercig, majd ellenőrizd, megpuhult-e.
  • Ezt csináld addig, amíg elég friss nem lesz.

 

Frissé teszi a chipset

Veled is biztos előfordult már,  hogy elfelejtetted bezárni a megmaradt chipses zacskót, és ennek eredményeként reggelre megszívja magát nedvességgel.

Ha újra friss chipset szeretnél, akkor próbáld ki ezt a mikrós megoldást.

  • Tedd rá a chipset egy papírtörlőre, és tedd be a mikróba egy rövid időre.
  • A hőtől újra ropogós és friss lesz!
Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.