10 tény, amit tudnod kell a lézeres szemműtétről
július 30, 2016

10 tény, amit tudnod kell a lézeres szemműtétről

 Image-1-22

A lézeres szemműtét számos előnnyel jár, azonban ezek mellé társulnak kockázatok is. A következmények, amik a műtét után merülhetnek fel, sok kellemetlenséget okozhatnak.

Ezért fontos, hogy minden tényezőt megérts, mielőtt belevágsz a műtétbe, ugyanis van néhány kellemetlenség, ami miatt talán megváltozik a véleményed.

 

Jól válaszd meg az orvost

Megfelelő orvosválasztás elengedhetetlen a sikeres műtéthez. A lézeres szemműtéthez

Szakértelemre és megfelelő sebészi tapasztalatra van szükség. Ne engedd hogy egy szép rendelő esetleg hamis biztonságérzetet keltsen benned. Semmikép ne ár alapján válassz orvost, a szakértelmet és tapasztalatot sokszor meg kell fizetni, azonban szemed épsége a legfontosabb!

 

Fényérzékenység a szemműtét után

A fényérzékenység egy olyan következmény, amitől mindenki szenved, aki átesett a műtéten. Ez sok beteget megrémít, hogy elvégeztesse a műtétet. Sok betegnél jelentkezik utóhatásként a szemszárazság valamint  szaruhártya gyulladás, azonban ez nem tart sokáig. Egy sokkal súlyosabb mellékhatás jelentkezik viszont az emberek egy kisebb részénél; a fényre való túlérzékenység akár két hónapig is eltarthat, de ez egyénenként változó.

 

Készülj fel, hogy ébren vagy a műtét alatt

A műtét ébren csinálják ,ez sokakat megrémiszt. A műtét során csak kis mennyiségű kellemetlenség merül fel. Nyomás, rezgés, és egy erős szembe fény jellemzően érzékelhető a műtét során. A szerkezet, amit a beavatkozáshoz használnak nyitva tartja a szemed. A teljes procedúra körülbelül 15 percet vesz igénybe.

 

Mindig kövesd a műtét előtti tanácsokat

Fontos, hogy betartsuk a műtét előtti utasításokat, hisz ezek a biztonságod érdekében történnek. Abba kell hagynod a kontaklencse viselését, és sminket sem használhatsz. A műtét napján könnyed ételt egyél. Mindig be kell venni az orvos által felírt gyógyszereket.

 

Készülj a hosszú alvásokra

A műtét utána pihen gyakran egy egész napot vesz igénybe. Nem szabad arra számítani, hogy azonnal tudod folytatni a megszokott életed. Alváskor használj szemmaszkot legalább egy hétig. Az erős napfény hegesedést okozhat. A homályos, ködös látással sokszor nem lehet mit kezdeni, az alvás a legjobb foglalatosság. A beavatkozást követően gyakran jelentkezik fejfájás, azonban 2-3 nap után vissza kell térni mindennek a normális kerékvágásba. A teljes gyógyulás általában egy hónapot vesz igénybe.

 

Használd a fájdalomcsillapítókat

Rengeteg fájdalom és kényelmetlenség lehet a műtét után. A gyógyulás eltarthat egy ideig, és neked nem kell szenvedni. Az eljárás után duzzanat jelentkezik, ami fájdalommal jár. A nem szteroidalapú, és a nem érzéstelenítős gyulladáscsökkentők a leghatékonyabbak. Az orvos meg fogja tudni, mi számodra a legmegfelelőbb, melyik gyógyszert kell szedni. Ha 48 óra után is vannak fájdalmaid, konzultálj az orvosoddal.

 

Piros szem

Sok betegnél előfordul a bevérzett piros szem a műtét utáni héten, azonban szteroidos szemcseppek a legtöbb esetben meg tudják szüntetni.

 

Készülj fel a költségekre

A műtét mellett még felmerülnek egyéb költségek is, amire érdemes felkészülni. A fájdalomcsillapítók, a szteroid alapú szemcseppek nem része a műtéti beavatkozásnak, ezekért külön kell fizetni.

 

Készülj fel, hogy hegesztő szemüveget viselsz

No nem hegesztő szemüveget, de egy speciális zárt szemüveget kell viselned, hogy ne érj hozzá a szemedhez. Az alvó szemüvegek vagy szemmaszkok szintén elengedhetetlenek a műtét után, hogy álmodban se dörzsöld meg a szemed.

 

Xanax hatásos a műtét után

Sok beteg kapja műtét előtt vagy után a xanaxot. Ha ideges természetű vagy, akkor szükséged is van rá. Segíteni fog lenyugtatni a műtét előtt, ezzel biztosítva a biztonságos eljárást.

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.