Hűsítő uborkakrém leves rák falatokkal
június 20, 2016

Hűsítő uborkakrém leves rák falatokkal

 Image-1

Hozzávalók

  • 4 uborka, végei levágva, durvára vágva
  • 390 g alacsony zsírtartalmú natúr joghurt
  • fél bögre aprított friss menta
  • 2 mogyoróhagyma, végei levágva, vékonyra szeletelve
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 60 ml friss citromlé
  • só és frissen őrőlt fekete bors
  • 160g főtt tigrisrák, hámozottan, apróra vágva
  • 1 kicsi érett paradicsom, apróra vágva

Díszítésnek: 1 evőkanál friss menta

 

Elkészítés

  • Helyezzük az uborkát, a joghurtot, mentát, mogyoróhagymát, citromhéjat, citromlevelet egy turmix gépbe, és addig turmixoljuk, amíg sima nem lesz.
  • Ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
  • Öntsük át egy tálba, és tegyük a hűtőbe egy órára
  • Egy kis tálban keverjük össze a főtt garnélát, mentát és az apróra vágott paradicsomot.
  • Tálalás előtt osszuk el egyenlő részre a rákos paradicsomos keveréket, és tegyünk minden leves tetejére.

 

Jó étvágyat!

 A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 708,60  -
Fehérje, g 66,72  -
Szénhidrát, g 77,40  -
Zsírok, g 6,63  -
A-vitamin, μg 135,24 17%
B12-vitamin, μg 1,25 17%
B6-vitamin, mg 0,28 7%
C-vitamin, mg 17,23 2%
Cink, mg 3,83 16%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 1,35 1%
Folsav, μg 21,53 4%
Foszfor, mg 582,34 28%
Kalcium, mg 503,58 50%
Kálium, mg 943,62 47%
K-vitamin, μg 18,46 25%
Magnézium, mg 108,16 29%
Mangán, mg 0,91 45%
Niacin, mg 1,04 2%
Pantoténsav, mg 1,10 6%
Réz, mg 0,58 58%
Riboflavin, mg 0,65 15%
Szelén, μg 74,91 50%
Tiamin, mg 0,12 4%
Vas, mg 3,14 13%

 

 

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.