Tudod miért hízol a menstruáció ideje alatt?
június 26, 2016

Tudod miért hízol a menstruáció ideje alatt?

 

A mérleg nyelve mindig többet mutat ezen a héten, de ez valóban csak felesleges víz?

Tudd meg, hogy a menzesz, hogyan befolyásolja a súlyodat, és mit tehetsz ilyenkor!

 Image-1-1

 Hiába táplálkozol egészségesen és sportolsz, a havi vérzés előtti héten könnyen lehetséges hogy a mérleg akár 2 kilóval is többet mutat. Ezt nyugodtan betudhatod víznek. A súlygyarapodás a vérzés előtt 5 nappal történik, és mikor kezdődik, a súlyod visszaáll a helyére. Miért van ez? A progeszteron az oka mindennek. Ha nem történik megtermékenyülés, akkor a progeszteronszint csökken. Ennek mellékhatásaként minden sejt a szervezetben extra mikroszkópikus vízcseppet tárol.

A puffadás okozta gázok ugyan nem vezetnek súlygyarapodáshoz, de látszatra a poffadás hízásnak tűnhet.

Ha sok folyadékot iszunk, akkor a szervezet nem érzi úgy, hogy minden egyes cseppet tartalékolnia kell, és nem fogja megkötni a vizet. Maradjunk hidratáltak. Kerüljük a zsíros ételeket, az alkoholt és a sok sót, ami szintén megköti a vizet.

 

Hogyan tudsz fogyni a periódusod alatt?

 

A női szervezet anyagcseréje nem stabil, a hormonok hatására a nyugalmi anyagcsere változhat a ciklus alatt. Ugyan ebben az időszakban nem égetsz több kalóriát az edzésekkel, de több kalóriát égetsz ha sportolsz az sárgatest fázis idején, ami a menstruációd előtti pár napot jelenti. Ilyenkor érdemes szénhidrát csökkentett táplálkozást folytatni, és könnyebben szabadulhatunk megy a feleslegtől.

 

 

És mi van abban az esetben, ha a menstruáció végeztével sem tűnnek el a plusz kilók?

Ennek az az oka, hogy a periódus előtt kívánósabbak vagyunk, jobban elengedjük magunkat, és bizony az ebből származó kilók nem jönnek le csak úgy. Ilyenkor könnyebb felesleget felszedni ,ezért fontos, hogy ilyenkor még inkább figyeljünk a kalóriákra és a táplálkozásra. Ha minden hónapban a vérzés előtt csak egy kicsit hízunk, amit meg is tartunk, akkor pár hónap alatt könnyen felszalad pár kiló, amitől utána csak kemény diétával és edzéssel tudunk megválni.

 

Összességében tehát, a menzesz alatt nem változik a súly jelentősen, az előtte lévő hát az, ami befolyásolhatja, merre mozdul el a mérleg nyelve. Ilyenkor a szervezetünk több vizet köt meg és kívánósabbak vagyunk, ezért a vizesedés meg a plusz kalóriák miatt emelkedhet a súlyunk. Azonban ugyanebben az időszakban, ha odafigyelünk a táplálkozásra és sportolunk is, akkor a menstruáció és a puffadás végével akár fogyhatunk is.

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.