Sajtos tekercsek
június 16, 2016

Sajtos tekercsek

 

Image-1

 

Hozzávalók

  • 25 centiméteres készre hajtogatott levelestészta, kiengedve
  • 1 tojás enyhén felverve
  • 35 g parmezán
  • 1 teáskanál köménymag

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  • Vágjunk két tepsi aljába sütőpapírt.
  • Helyezzük a tésztát egy gyúródeszkára, nyújtsuk ki amennyire lehet és kenjük ecset segítségével tojással.
  • Szórjuk meg az egészet parmezánnal ( vagy bármilyen sajttal amit szeretünk ), majd szórjuk rá a köményt.
  • A hosszabb oldalát fogjuk feltekerni, méghozzá úgy, hogy a két szélét elkezdjük a közepe felé tekerni, hogy a két kis tekercs középen találkozzon.
  • Egy éles kés segítségével vágjunk 1cm vastag szeleteket.
  • A felvágott szeleteket helyezzük a tepsire egymástól 2 cm távolságra.
  • Tegyük a hűtőbe 15 percre pihenni.
  • Előmelegített sütőben süssük 20 percig, vagy amíg a tészta megpuffad es megpirul.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

 

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 636,80  -
Fehérje, g 14,84  -
Szénhidrát, g 45,53  -
Zsírok, g 11,52  -
A-vitamin, μg 57,60 7%
B12-vitamin, μg 0,21 3%
B6-vitamin, mg 0,04 1%
C-vitamin, mg 0,00 0%
Cink, mg 0,85 4%
D-vitamin, μg 0,78 1%
E-vitamin, mg 0,70 1%
Folsav, μg 15,93 3%
Foszfor, mg 116,22 6%
Kalcium, mg 30,52 3%
Kálium, mg 86,28 4%
K-vitamin, μg 9,77 13%
Magnézium, mg 15,08 4%
Mangán, mg 0,33 16%
Niacin, mg 1,90 4%
Pantoténsav, mg 0,32 2%
Réz, mg 0,10 10%
Riboflavin, mg 0,33 8%
Szelén, μg 27,70 18%
Tiamin, mg 0,13 4%
Vas, mg 1,99 8%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.