Kókuszolaj egészséges vagy káros?
június 8, 2016

Kókuszolaj egészséges vagy káros?

 

Image-1-9

Az új trend az egészséges életmódot követők között a kókuszolaj. Csodálatos tulajdonságokkal rendelkezik, melyek jót tesznek a bőrnek, a fogaknak, a hajnak és az immunrendszernek is. Nem mellesleg az íze is finom, és az illatától sem leszel büdös olaj szagú.

Tehát az összes pozitív tulajdonsága mellett tényleg biztonságos a használata? Mik tehát a pozitív előnyei és azok hasznosítása?

 

Természetes borotva hab

Elsőre talán furcsának hangzik, de a kókuszzsírt lehet borotvahabként is használni, mely puhítja és ápolja a bőrt.

 

Napozás utáni ápolás

Mindannyian tudjuk, hogy az aloe vera az elsőszámú hidratáló, ha a leégésről van szó. Azonban kiderült, hogy a kókuszzsír hatásosabb ebben az esetben; ugyanis jobban nyugtatja a bőrt és természetesebb hidratáló, mint az aloe vera.

 

Természetes dezodor

Sokan keresnek a nők körében alumíniummentes dezodort, vagy épp olyat, ami nincs agyon illatosítva. Nos, nekik nagyszerű megoldás a kókuszzsír, mely egész nap kellemes illatot biztosít neked akár a strandon is, és így nem kell attól sem félned, hogy a kemikáliákat tartalmazó parfümök és dezodorok foltot hagynak a bőröndön napozáskor.

 

Ajakápolás

Mint ahogy kiderült, rengeteg mindenre használható a kókuszolaj a  szépségápolásban. Még egy módszer, ahol hasznát veheted, az ajakápolás. Reggel kend be kevés kókuszzsírral az ajkaidat, és egész nap puha és hidratált lesz.

 

Mik lehetnek a veszélyei?

Nyilvánvaló hátránya, hogy telített zsír. Mint a vaj vagy a margarin, szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotúak, és melegebb hőmérsékleten olajosak. Bizonyították, hogy emeli a koleszterin szintet, ezért a diéta során érdemes korlátozni a fogyasztását.  Alapvetően a kókuszolaj a legjobb a telített zsírok közül, de még mindig nem sokkal jobb az egészségre, mint a növényi olajok. Kalória tartalom szempontjából hasonló, mint az állati eredetű zsírok, azonban egy jó helyettesítője, mert a szervezetünk a kókuszolajat hatékonyabban és gyorsabban dolgozza fel.

Címke:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.