Szederszószos lazac spárgával
május 6, 2016

Szederszószos lazac spárgával

 Image-1-20

Hozzávalók

  • 2,5 dl húsleves
  • 45 dkg vékony spárga, vastag része eltávolítva
  • 3-4 lazac szelet
  • 4 evőkanál áfonya lekvár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vörösbor ecet
  • 1 teáskanál paprika por
  • 1 teáskanál kömény

 

Elkészítés

  • Egy nagy serpenyőben elkezdjük párologtatni a levest. Amint a leves elkezd párologni, helyezzük bele a spárgákat.
  • Fektessük a lazacszeleteket a spárgára, és hintsük meg sóval és borssal.
  • Fedjük le és süssük kb. 8 percig, amíg a folyadék szinte teljesen elpárolog.
  • Míg a spárga készül, keverjük össze a lekvárt, az olíva olajat, az ecetet és a fűszereket.
  • Vegyük le a serpenyőt a tűzről.
  • Kanalazzuk a szedres mixet a lazac tetejére, és tegyük vissza a tűzhelyre, amíg a szederlekvár nm kezd el gyöngyözni (1-2perc).
  • Tálaljuk egyből.

 

Jó étvágyat!

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 763,00  -
Fehérje, g 103,01  -
Szénhidrát, g 55,06  -
Zsírok, g 2,65  -
A-vitamin, μg 189,00 24%
B12-vitamin, μg 14,54 194%
B6-vitamin, mg 0,45 11%
C-vitamin, mg 14,07 1%
Cink, mg 3,19 13%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 4,50 5%
Folsav, μg 49,95 8%
Foszfor, mg 829,40 39%
Kalcium, mg 97,65 10%
Kálium, mg 1579,80 79%
K-vitamin, μg 114,09 152%
Magnézium, mg 119,60 32%
Mangán, mg 0,74 37%
Niacin, mg 19,82 41%
Pantoténsav, mg 2,07 12%
Réz, mg 0,98 98%
Riboflavin, mg 0,98 23%
Szelén, μg 123,11 82%
Tiamin, mg 0,41 12%
Vas, mg 6,68 28%

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.