Nektarinos sajttorta pisztácia grillázzsal
május 1, 2016

Nektarinos sajttorta pisztácia grillázzsal

 Image-1

Hozzávalók a tésztához

  • 200 g graham keksz
  • marék pucolt, sótlan pisztácia összezúzva
  • 1 evőkanál vaj

 

Hozzávalók a krémhez

  • 2 nektarin meghámozva, apróra vágva
  • 18 dkg xilit vagy stevia
  • 500 g alacsony zsírtartalmú cottage cheese
  • 350 g mascarpone
  • 2 evőkanál kukorica keményítő
  • 2 ½ dl tejföl
  • 1 ½ teáskanál vanília kivonat
  • 2 nagy tojásnak a fehérje
  • 1 nagy tojás

 

Hozzávalók a grillázshoz

  • 15dkg barna cukor
  • 0,75dl víz
  • marék sótlan pisztácia

 

Hozzávalók a szószhoz

  • 2 nektarin meghámozva, apróra felkockázva
  • 1 evőkanál xilit vagy stevia
  • 1 teáskanál friss citromlé

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Vajazzunk ki egy olyan a sütőformát aminek az alja kivehető, és ha nem zár tökéletesen akkor az alját burkoljuk be alufóliával jó alaposan! ( később vízbe kell állítani )
  • A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze egy tálba, kézzel oszlassuk el az olvasztott vajat egyenletesen, és az így kapott masszát nyomkodjuk a sütőforma aljára és 2 cm magasan az oldalához is.

 

  • A krém elkészítéséhez, a felkockázott nektarint és egy evőkanál xilitet fedjünk le egy lábasban, és alacsony hőfokon főzzük kb. 5 percig, vagy amíg a mix elkezd pépesedni. Hagyjuk lehűlni.
  • Verjük krémesre a cottage cheese-t egy mixerben, majd adjuk hozzá a nektarin mixet, a maradék édesítőszert, a mascarponét, és a keményítőt; keverjük egyenletesen lágyra.
  • Adjuk hozzá a tejfölt, a vaníliát, a tojásokat ( 3 fehérje 1 sárgája ) , épp addig keverjük, amíg egyenletes lesz.
  • A krémet öntsük bele a tortaformába.
  • A tortaformát helyezzük egy tepsibe, majd öntsük fel a tepsit vízzel, hogy a tortaformának a feléig érjen.
  • Süssük 180 fokon 50 percen keresztül, vagy addig, amíg a közepe alig mozdul meg, ha hozzáérünk a formához.
  • Kapcsoljuk ki a sütőt, nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk a tortát 1 órán át hűlni.
  • Vegyük ki a formát a sütőből és futtassunk körbe egy kést a sütemény oldala körül. Vegyük le a fóliát és hagyjuk legalább 8 órán át pihenni.

 

  • A grillázs elkészítéséhez fedjünk le egy tepsit és fújjuk be olaj spray-el.
  • Keverjük össze a vizet és a cukrot egy lábasban közepes hőmérsékleten. Kezdjük el forralni. Főzzük addig, amíg a cukor teljesen feloldódik. Főzzük további 4 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz, azonban figyeljünk oda, hogy ne égjen meg!
  • Vegyük le a tűzhelyről, és adjuk hozzá egyenletesen a pisztáciát.
  • Gyorsan öntsük ki vékony rétegben a mixet az előkészített tepsinkre.
  • Hagyjuk teljesen lehűlni ,és törjük apró darabokra.
  • Szórjuk meg vele a sajttorta szélét.

 

  • A szósz elkészítéséhez keverjük össze a nektarint az édesítőszerrel és citromlével. Egy botmixer segítségével készítsünk belőle krémes pürét.

 

 

A sajttortát a nektarinszósszal leöntve tálaljuk!

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.