Legjobb és legrosszabb cukor, amit ehetsz
május 5, 2016

Legjobb és legrosszabb cukor, amit ehetsz

 

Legjobb fajta cukrok

 Image-1

  1. Természetes édesítő

Törekedni kell a természetes édesítők használatára, szemben azokkal a cukrokkal, amit az élelmiszerekhez, és üdítőkhöz adnak. Egészségesebb választás a diófélék, a gyümölcsök és a zöldségek. Ezek az élelmiszerek tartalmaznak természetes cukrot, de tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal. A rostok lassítják a cukor felszívódását, aminek következtében segít a vércukorszint szabályozásában. Minden kétséget kizáróan a természetes cukrok a legjobb választás, amit fogyaszthatunk.

 

  1. Kókuszpálmából nyert cukor

A kókuszpálmából nyert cukor a kókuszdióból származik, és íze leginkább a barna cukorhoz hasonlít. A cukorbetegeknek is jó választás lehet, mert alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a cukor többi alternatívájának. Noha a cukorbetegeknél egy ideális megoldásnak tűnhet, figyelni kell, hogy kalória szempontjából ugyanúgy kell kezelni, mint a hagyományos cukrot. Egy teáskanálban 15kcal található! Vásárlásnál figyelni kell, hogy csak tiszta kókuszpálma cukrot vegyünk, mert a gyárak sokszor hajlamosak vegyíteni a nádcukorral.

 

  1. Stevia

Stevia az egyik legbiztonságosabb édesítőszer. Az összes organikus stevia a stevia növény leveleiből készül, ami Brazíliában és Peruban található. A steviában nincs kalória, az egyetlen hátulütője lehet, hogy sütésnél nem úgy viselkedik, mint a hagyományos cukor. Az organikus stevia nincs rossz hatással a vércukorszintedre, sőt valójában segíti a szervezetedben átalakítani a cukrot energiává.

 

  1. Alkoholban lévő cukor

Az eritrit vagy a xilit fermentációval készülnek, leginkább cukornádból vagy kukoricacsutkából származik. Kevesebb benne a kalória, mint a cukorban, vagy a mézben, de jóval több, mint a steviában.

 

Legrosszabb fajta cukrok

 IMG_7224 

  1. Mesterséges édesítőszerek

Ezek azok az édesítők, amiket a kávéhoz is adnak az étteremben. Ezek az édesítőszerek cukorbetegséghez és elhízáshoz vezethetnek. Mindenképp kerüljük!!

 

  1. Agave nektár

Anno egészségesnek tartották, azonban tele van fruktózzal, ami diabéteszhez és szívproblémákhoz vezethet. Növelheti a kockázatát az anyagcsere problémáknak, és problémát okoz a megfelelő inzulinszint megtartásában is.  

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.