4 gyógynövény, ami növeli az agyteljesítményt
május 20, 2016

4 gyógynövény, ami növeli az agyteljesítményt

Te is sokszor szenvedsz attól, hogy eltompul az agyad, és nem tudsz rendesen koncentrálni?

Az agyunk jelentős szerepet játszik abban, hogyan birkózunk meg az élet problémáival. Az agy az alvásnál is fontos szerepet játszik. Tehát ez az elképesztő szerv éjjel nappal dolgozik nekünk.

Fedezz fel velünk 4 gyógynövényt, amely serkenti az agyműködést, javítja a mentális fókuszt, és növelheti a tejesítményt!

 

Gotu Kola

Délkelet Ázsiában, Ausztráliában és Indiában őshonos növényt tonic-ként használják az agyműködés kiegyensúlyozottsága érdekében. Képes növeli a vérkeringést, és támogatja a memória funkcióit. A növény segít a szervezetednek jobban feldolgozni a stresszt, és jobb koncentrálóképességet eredményez.

  Image-1-5

Rozmaring

Ez a szép növény nem csak fűszerként használható a mediterrán ételeknél. A rozmaring szintén egy teljesítményfokozó, főleg ha illóolaj formában használjuk aromaterápiánál. Belélegezve javítja a hatékonyságot és a szellemi munkát. Továbbá a rozmaringos illóolaj segítheti a memória megtartását. Szuperhatékony diákoknak, vagy bárkinek, aki valami újat akar megtanulni!

 Image-1-4

Ginkgo Biloba

Ezt a gyógynövényt évszázadok óta használják ősi gyógyításokhoz, és úgy vélik ,számos kognitív előnye is van. Egyes kutatások szerint a ginkgo biloba segít meggyógyítani és regenerálni a sejteket az agyban, ami egyértelműen javít a mentális képességeinken, főleg, ahogy öregszünk. További vizsgálatok kimutatták, hogy ez a növény fokozza a memória hatékonyságát, és akár még az intelligenciát is fejleszti.

Fontos, a ginkgo elismert vérhígító, ezért nem szabad aszpirinnel, gyulladásgátlókkal, ibuprofennel, vagy más vérhígítóval szedni!

 Image-1-2

Ginseng

Nem lenne teljes a lista, ha nem írnánk a ginsengről. Régóta használják a vitalitás növelésére, és a mentális funkciók javítására. Elismert adaptogén, vagyis segít a testednek feldolgozni a különböző stresszhatásokat.  Továbbá a ginseng védi az agysejteket a béta amiloidoktól, és ezáltal megakadályozzák az életkorral összefüggő mentális hanyatlást.

Image-1-3

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.