Grillezett padlizsán tekercs ricottával
május 25, 2016

Grillezett padlizsán tekercs ricottával

 Image-1-4 

Hozzávalók

  • 1 nagy padlizsán hosszában vékonyra szeletelve ( kb. 5mm vastag és 12 szelet)
  • 60ml olíva olaj
  • 240 g friss ricotta
  • 1 evőkanál oregánó
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • friss oregánó levelek a díszítéshez

 

Elkészítés

  • Melegítsük fel a grill sütőt. Helyezzük a padlizsánszeleteket két grilltálcára és az olaj felével kenjük meg őket.
  • Tegyük a rácsot kb. 6 centire a tűz fölé, és süssük 5-6 percig, vagy amíg barna lesz.
  • Közben keverjük össze a ricottát és az oregánót egy tálban. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint.
  • Fordítsuk meg a padlizsánt, és kenjük meg a másik felét is a maradék olajjal.
  • Grillezzük további 2-3 percig, vagy amíg megpuhul.
  • Tegyük át egy tányérra, és a ricottát egyenlően elosztva kenjük meg vele a padlizsánt.
  • Tekerjük fel a padlizsántekercseket és díszítsük oregánóval.

 

Jó étvágyat!

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

 

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 529,20  -
Fehérje, g 32,32  -
Szénhidrát, g 61,18  -
Zsírok, g 12,09  -
A-vitamin, μg 161,28 20%
B12-vitamin, μg 0,28 4%
B6-vitamin, mg 0,20 5%
C-vitamin, mg 2,73 0%
Cink, mg 2,56 11%
D-vitamin, μg 0,16 0%
E-vitamin, mg 1,58 2%
Folsav, μg 17,28 3%
Foszfor, mg 343,98 16%
Kalcium, mg 482,16 48%
Kálium, mg 622,80 31%
K-vitamin, μg 11,45 15%
Magnézium, mg 66,30 18%
Mangán, mg 0,46 23%
Niacin, mg 1,70 4%
Pantoténsav, mg 0,36 2%
Réz, mg 0,28 28%
Riboflavin, mg 0,34 8%
Szelén, μg 26,44 18%
Tiamin, mg 0,15 5%
Vas, mg 1,41 6%
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.