Gluténmentes mandulás rebarbara torta
május 28, 2016

Gluténmentes mandulás rebarbara torta

 Image-1-2

Hozzávalók

  • 18 cm átmérőjű sütőforma
  • 175 g xilit
  • 160 g mandulaliszt
  • 5 tojásfehérje
  • 110 g kókuszolaj
  • 2 evőkanál szeletelt mandula

Sült rebarbara:

  • 350 g rebarbara, vágjuk 4 cm-es darbokra

 

Elkészítés

  • Készítsük el a pirított rebarbarát. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, légkeverésre. Helyezzük a rebarbarát, kevés xilitet és 2 evőkanál vizet egy tepsibe. Süssük 15 percig, vagy amíg megpuhul, de figyeljünk, hogy ne veszítse el az alakját.
  • Vegyük vissza a hőfokot 160 fokra. Vajazzunk ki egy 18 centiméter átmérőjű tortaformát.
  • Tegyük a xilitet egy nagy tálba. Adjuk hozzá a mandulalisztet és keverjük össze.
  • Habverő segítségével verjük fel a tojásokat.
  • Adjuk hozzá a kókuszolajat és a mandulalisztes mixet.
  • Kanalazzuk át az egészet a kivajazott tepsibe.
  • Öntsük a rebarbarát a tetejére és enyhén nyomkodjuk bele. Szórjuk meg szeletelt mandulával.
  • Süssük 75 percig.
  • Hagyjuk hűlni 5 percet a tortát.

 

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1135,80  -
Fehérje, g 55,46  -
Szénhidrát, g 228,62  -
Zsírok, g 6,65  -
A-vitamin, μg 10,50 1%
B12-vitamin, μg 0,05 1%
B6-vitamin, mg 0,11 3%
C-vitamin, mg 9,80 1%
Cink, mg 3,70 15%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 26,71 27%
Folsav, μg 15,80 3%
Foszfor, mg 577,98 28%
Kalcium, mg 538,16 54%
Kálium, mg 1499,16 75%
K-vitamin, μg 61,53 82%
Magnézium, mg 336,38 90%
Mangán, mg 2,86 143%
Niacin, mg 3,31 7%
Pantoténsav, mg 0,48 3%
Réz, mg 1,21 121%
Riboflavin, mg 1,62 39%
Szelén, μg 26,53 18%
Tiamin, mg 0,13 4%
Vas, mg 3,96 16%
     

 

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.