Vendégváró falatok
április 25, 2016

Vendégváró falatok

 

Pármai sonkával töltött körte

   Picture2

Keverjünk össze 1 evőkanál zsírszegény tejfölt 1 teáskanál tormával. A félbevágott körte tetejére osszuk el a krémet, és tegyünk rá pármai sonkát. A tetejét megszórhatjuk petrezselyemmel vagy tárkonnyal.

 

Koktélparadicsom kecskesajttal

Picture1

Vágjuk félbe a koktélparadicsomokat,  kenjük meg a tetejét kecskesajttal, majd fűszerezzük egy kis bazsalikommal vagy petrezselyemmel.

 

 

Cukkinis falatkák

zucchini-haloumi-and-preserved-lemon-fritters-31686_l

 Hozzávalók:

  • Nagy cukkini durvára reszelve
  • 1 fej vöröshagyma, durvára reszelve
  • 2 teáskanál citromlé
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • 150g reszelt gouda sajt
  • 12 dkg zabpehely liszt
  • 1 tojás enyhén felverve
  • 1 dl görögjoghurt
  • friss koriander levél

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és fedjünk le egy tepsit sütőpapírral.
  • Kézzel nyomkodjuk ki a vizet a cukkiniből és a hagymából. Keverjük hozzá a citromlevet, oregánót, reszelt sajtot, lisztet és a tojást.
  • Ízesítsük egy kis sóval és borssal.
  • Evőkanál segítségével kimérhetjük az adagokat, amit aztán golyó formájúra gyúrunk.
  • Ha ráhelyeztük a tepsire, kicsit lapítsuk ki a tetejét, hogy megmaradjon rajta a szósz majd.
  • Süssük 25percig, vagy amíg aranybarna lesz.
  • Hagyjuk kicsit kihűlni, majd mindegyik tetejére tegyünk egy kiskanál görögjoghurtot.
  • Hintsük meg borssal és korianderrel.

 

 

Katalán fügés tapas

catalan-fig-tapas-21465_l

 Hozzávalók:

  • 8 füge félbevágva
  • fél dl olíva olaj
  • 6 szál kakukkfű
  • 8 szelet kenyér megpirítva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet pármai sonka
  • 100 g parmezán sajt ( vagy amit szeretünk, és lehet forgácsokat reszelni)

 

Elkészítés:

  • Kapcsoljuk be a grill rácsot magas hőfokra.
  • Keverjük össze egy tálban a félbe vágott fügét, olívaolajat, kakukkfüvet és a sót.
  • Grillezük meg a füge mindét oldalát kb. 2 percig, vagy amíg megpuhul.
  • Ecsettel kenjük meg a kenyérszeletek mindkét oldalát olívaolajjal és tegyük fel a grillre.
  • A még meleg pirítósok egyik oldalát dörzsöljük át a félbevágott fokhagymával.
  • A pirítósra helyezzünk 2 fél fügét, a pármai sonkát, és a tetejére a sajtforgácsokat. Akkor jó, ha az egész még meleg, mikor rátesszük a sajtot, így a sajt kicsit ráolvad.
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.