Ricottás torta bogyós gyümölcsökkel
április 22, 2016

Ricottás torta bogyós gyümölcsökkel

 FullSizeRender 

Hozzávalók:

  • 1kg ricotta sajt
  • 20dkg stevia vagy xilit
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • csipet só
  • 4 nagy tojás

 

  • 30dkg eper
  • 15 dkg málna
  • 15 dkg áfonya
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 evőkanál friss citromlé

 

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Helyezzük egy mixer tálba a ricottát, az édesítőt, a citromhéjat, a vanília kivonatot és a csipet sót, majd közepes sebességgel keverjük kb. 2 percig.
  • Adjuk hozzá egyesével a tojásokat, mindegyiket keverjük el jó alaposan.
  • Öntsük bele a krémet egy nagy tortaformába, amit előtte kivajaztunk.
  • Süssük 1 órán keresztül, vagy addig, amíg a torta közepe alig mozog már, ha megérintjük a sütőformát.
  • Vegyük ki a tortát a sütőből, kés hegyével válasszuk el a formától, majd fokozatosan hagyjuk lehűlni.
  • Ha teljesen kihűlt, távolítsuk el a formából.

 

A gyümölcsös öntethet minden gyümölcs felét, a cukorral és a citromlével kis lábosban puhítsuk kb. 5 percet, majd hagyjuk kihűlni. A már kihűlt szószba keverjük be a friss gyümölcsöket, és tegyük a torta tetejére J

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1764,30  -
Fehérje, g 144,98  -
Szénhidrát, g 315,84  -
Zsírok, g 49,39  -
A-vitamin, μg 648,30 81%
B12-vitamin, μg 1,25 17%
B6-vitamin, mg 0,18 4%
C-vitamin, mg 80,59 8%
Cink, mg 9,60 40%
D-vitamin, μg 0,65 1%
E-vitamin, mg 2,24 2%
Folsav, μg 37,82 6%
Foszfor, mg 1299,68 62%
Kalcium, mg 1981,91 198%
Kálium, mg 1465,32 73%
K-vitamin, μg 32,55 43%
Magnézium, mg 167,31 45%
Mangán, mg 1,82 91%
Niacin, mg 1,67 3%
Pantoténsav, mg 1,38 8%
Réz, mg 0,49 49%
Riboflavin, mg 1,85 44%
Szelén, μg 140,82 94%
Tiamin, mg 0,12 4%
Vas, mg 4,00 17%
Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.