Miért jobb a szezonális gyümölcs fogyasztása?
április 13, 2016

Miért jobb a szezonális gyümölcs fogyasztása?

 

Egyél helyit. Ami lehetőleg bió. Kicsit összezavar a sok szöveg mit is kéne enni, és hol kéne megvenni? A legjobb ha a szezonális gyümölcsöket választod, és ha lehet, akkor a termelőit.

Hogy miért is?

  JPEG image-C7269CC05DC6-1

Spórolni lehet vele

Ha egy szezonális gyümölcsöt vásárolsz, ami ráadásul helyi is, akkor máris kiesik a szállítási költség, ami megdrágítja az árakat. Alapvető törvénye a készletezésnek és elosztásnak, hogy mikor épp termesztik, sokkal kedvezményesebben hozzá lehet jutni ahhoz, amit éppen termesztenek, mint amit külföldről szállítanak be.

 

Az íz az igazán mérvadó

Legtöbbünknek az íz a legfontosabb tényező, amikor vásárolunk, nem pedig az ár. Ha a zöldség vagy gyümölcs nem szezonális, akkor vagy melegházakban termesztik, vagy a világ másik tájáról hajóztatják el hozzánk hosszú hetek, akár hónapok alatt. Mindkettő hatással van az ízre.  A melegházaknál nem lehet érezni a nap érlelte zamatos ízeket, míg a hajós szállításnál már jóval korábban betakarítják a terményt, hogy ne rohadjon meg az úton. Mivel nem a természetes módon érik, ezért a természetes zamatos ízét sem tudja elérni.

 

Több ásványi anyagot tartalmaznak

Ha helyben termesztett zöldséget fogyasztasz, a természetes érés miatt jobban megőrzi az ásványianyag és vitamintartalmát. Minden egyes fagyasztásnál, vagy vegyi anyagokkal történő kezelés során ugyanis veszít a vitamintartalmából.

 

Ha van kerted, termessz

Azok a zöldségek amiket magadnak termesztettél a legjobbak. Nem csak rengeteg pénzt spórolsz vele, de így biztosan tudod, hogy érés során mi történt vele, mivel kezelted.

comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.