Káros ételkombinációk, melyeket érdemes elkerülni
április 2, 2016

Káros ételkombinációk, melyeket érdemes elkerülni

 

Nagy általánosságban mindenki tudja, hogy mik azok az ennivalók, amit mindenképp kerülni kell, azonban vannak olyan egészséges ételek, amelyek más táplálékkal párosítva pont ugyanannyira egészségtelenek, mint a gyorsétterem.

JPEG image-0AB4B82D9FC3-1 

Gyümölcsöt enni az étkezéshez, vagy utána

Miért ne lenne egészséges egy alma vagy egy tál eper elfogyasztása ebéd után? Erre nagyon egyszerű a magyarázat; gyorsan áthaladnak a gyomron és felszívódnak a belekben. Ha a gyümölcsök keverednek gabonafélékkel, hússal vagy szárított termékekkel, sokkáig maradnak a belekben, és elkezdenek rohadni. Ennek következtében a belek fala megrongálódhat, vagy egyéb károk keletkezhetnek.

 

Pizza paradicsom szeletekkel

 A paradicsom gyümölcs, és ezért ugyanaz vonatkozik itt is, mint a fent említett példánál; nem tesz jót, ha egy időben fogyasszuk a gabonából készült tésztát a gyümölccsel.

 

Gyümölcs és Joghurt

Gyümölcs és zsíros tejtermék fogyasztása komoly hasfájáshoz valamint az allergiás tünetek felerősítéséhez vezethet.

 

Sültkrumpli és hamburger

Mindkét étel egészségtelen, de együtt fogyasztva még inkább. A túlsütött ételekben a magas zsírtatalom, tartósítószerek és egyéb kemikáliák szén típusú anyaggá állhatnak össze. Ha ez az anyag keveredik a krumpliba lévő cukorral, akkor citokinokat alkotnak , mely gyulladást okozhat és gyorsítja a sejtek öregedését.

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.