Kakukkfüves- barackos galette
április 14, 2016

Kakukkfüves- barackos galette

  JPEG image-A8E8503F2AA1-1

Hozzávalók

  • 30 dkg zabpehely liszt
  • 3 evőkanál jéghideg víz
  • fél kávéskanál almaecet
  • 2 csepp mandula aroma
  • 70 g xilit vagy stevia
  • 60 g mandula liszt
  • csipet só
  • 60 g vaj kis darabokra vágva
  • 1 ½ evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 kiló barack kimagozva, nyolcadokra vágva
  • 2-3 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kakukkfű

 

Elkészítés

  • melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  • Mérjünk ki 30 g lisztet, és keverjük össze ragacsos masszává a jéghideg vízzel, almaecettel, és mandula aromával.
  • A maradék lisztet, 2 evőkanál xilitet, mandula lisztet, és sót keverjük alaposan össze.
  • Tegyük bele a darabokra vágott vajat, és spatulával vagy kézzel addig keverjük, amíg morzsálódó tésztát nem kapunk. Ekkor adjuk hozzá a ragacsos, hidegvizes masszánkat., és gyúrjuk egybe az egészet
  • Tegyük a tésztánkat egy belisztezett nyújtódeszkára, és dagasszuk át jó alaposan.
  • Nyújtsuk ki a tésztát kb. 35 centiméter átmérőjűre, majd tegyük a fagyasztóba 10 percre.
  • Az idő letelte után, vegyük ki a tésztát, és várjunk kb. 1 percet, mielőtt áthelyezzük a sütőpapírral kibélelt tálcára.

 

  • Keverjük össze a kukoricakeményítőt 2 evőkanál xilittel, majd szórjuk meg vele a süteményünk tésztáját, azonban figyelve arra, hogy hagyjunk egy 5 centis peremet.
  • Közepétől haladva spirál alakzatban kezdjük el lerakosgatni a barackszeleteket, figyelve arra, hogy ekkor is megmaradjon az 5 centiméteres perem.
  • A tészta üres peremét, hajtogassuk rá a barackokra ( csak részben fogja fedni).
  • Keverjük össze a baracklekvárt a mézzel és mikrózzuk meg 45 másodpercre. A meleg lekváros mézet öntsük a barack tetejére.
  • Ha édesszájúak vagyunk, szórjuk meg a maradék xilittel.
  • Süssük 200 fokon 35 percig, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.
  • Vegyük ki a sütőből az elkészült desszertet, majd szórjuk meg kakukkfűvel
  • Tálalás előtt legalább 10 percet hagyjuk pihenni.

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

 

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2393,80  -
Fehérje, g 78,42  -
Szénhidrát, g 407,32  -
Zsírok, g 9,78  -
A-vitamin, μg 96,00 12%
B12-vitamin, μg 0,00 0%
B6-vitamin, mg 0,27 6%
C-vitamin, mg 23,14 2%
Cink, mg 9,88 41%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 23,58 24%
Folsav, μg 29,21 5%
Foszfor, mg 1397,76 67%
Kalcium, mg 417,27 42%
Kálium, mg 2348,76 117%
K-vitamin, μg 21,36 28%
Magnézium, mg 553,74 148%
Mangán, mg 9,93 496%
Niacin, mg 7,46 16%
Pantoténsav, mg 0,92 5%
Réz, mg 2,07 207%
Riboflavin, mg 1,16 28%
Szelén, μg 69,62 46%
Tiamin, mg 0,74 22%
Vas, mg 10,41 43%
Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.