Házi praktika, amit otthon is megtehetsz a fényes hajért!
április 29, 2016

Házi praktikák, amit otthon is megtehetsz a fényes hajért!

 

Az emberek nagy többségénél a baba hajakkal együtt eltűnik a haj fényessége és puhasága is. Szerencsére azonban számos termék van, aminek segítségével lehetséges visszaállítani a fényességet és a puhaságot, és ezek közül rengeteg házilag is elkészíthető.

 

Organikus, nem finomított kókuszolaj

Masszírozz a hajadba kókuszolajat minden nap. Fontos hogy ne finomított legyen, különben nem fog úgy beszívódni a hajadba, mint ahogy kellene. Fontos, hogy ne tegyünk egyszerre túl sokat, és kenjük a hajtövekhez sem.

 

Ne forró vízzel öblítsük le a hajunkat, hanem hideggel vagy langyossal.

 

Ne használjunk hajszárítót, hagyjuk, hogy magától megszáradjon, vagy szárítsuk törölközővel.

 

Mély tojásos kezelés

Válassz szét 2-4 tojást a hajad hosszától függően, és tedd félre a fehérjéket. Önts olívaolajat a sárgájához, épp annyit, hogy elfedje a az egészet, majd keverd össze az egészet. Mosd meg alaposan a hajadat, majd öblítsd le langyos vízzel. Tedd rá a tojásos pakolást, majd hagyd rajta 5-6 percig. Mosd le hideg vízzel.

 

Joghurtos hajpakolás

Válassz olyan natút joghurtot, amiben nincs hozzáadott cukor, különben még több káros anyagot masszírozol a hajkoronádba.

Fésüld ki a hajadat, majd kend be az egészet a joghurttal. Kösd fel az egészet egy kontyba és hagyd rajta 30 percig.

 

Aloe Veras-mézes kezelés

Ugyanolyan arányban keverj össze aloe verát, mézet és balzsamot. Arra kell ügyelni, hogy olyan aloe verat válassz, ami nem tartalmaz alkoholt. Ha nem találsz megfelelőt, jojoba olaj, méz és balzsam trió is jó választás. Masszírozd a mixet a hajadba, és hagyd rajta 5-10 percig. Öblítsd ki a hajadból, majd mosd meg samponnal meg balzsammal.

 

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.