Egészséges epres áfonyás banánkenyér
április 4, 2016

Egészséges epres áfonyás banánkenyér

 JPEG image-83C75FF230E6-1

Hozzávalók

  • 240 g zabpehelyliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 14 g mandula vaj, olvasztva
  • 2 nagy tojásfehérje
  • 1 ½ kávéskanál vanília kivonat
  • 2 közepes méretű banán összezúzva
  • 60 g zsírszegény görögjoghurt
  • 2 evőkanál méz
  • 60 ml madula tej
  • 80 g felszeletelt friss eper
  • 70 g friss áfonya

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy kenyérsütőformát sütőpapírral.
  • Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
  • Verjük fel a tojásfehérjéket a mandulavajjal és a vaníliával. Adjuk hozzá az összenyomott banánt, a görögjoghurtot és a mézet, majd keverjük egyenletesre.
  • A banános joghurtos masszához fokozatosan adjuk hozzá a tejet és a lisztet.
  • Óvatosan forgassuk bele az epret és az áfonyát a tésztába
  • Öntsük a tésztát a kenyérsütő formába.
  • Süssük körülbelül 40-50 percig, vagy addig amíg a belseje teljesen átsül.
  • Hagyjuk 10 percig hűlni, mielőtt kivesszük a formából.

 

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

 

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1574,06  -
Fehérje, g 56,21  -
Szénhidrát, g 272,26  -
Zsírok, g 5,65  -
A-vitamin, μg 44,22 6%
B12-vitamin, μg 0,15 2%
B6-vitamin, mg 0,41 10%
C-vitamin, mg 25,02 3%
Cink, mg 5,91 25%
D-vitamin, μg 0,39 1%
E-vitamin, mg 5,07 5%
Folsav, μg 23,37 4%
Foszfor, mg 857,10 41%
Kalcium, mg 272,78 27%
Kálium, mg 1311,31 66%
K-vitamin, μg 14,48 19%
Magnézium, mg 309,50 83%
Mangán, mg 7,21 361%
Niacin, mg 2,78 6%
Pantoténsav, mg 0,64 4%
Réz, mg 0,95 95%
Riboflavin, mg 0,71 17%
Szelén, μg 70,52 47%
Tiamin, mg 0,54 16%
Vas, mg 6,28 26%

 

Címke:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.