Áfonyás ricottás tortácskák
április 1, 2016

Áfonyás ricottás tortácskák

  JPEG image-ABCB87B42D97-1

Hozzávalók

  • 3 dl félzsíros ricotta
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 púpos evőkanál baracklekvár
  • marék áfonya
  • 4 teáskanál szeletelt mandula
  • leveles tészta

 

Elkészítés

  • Keverjük össze a ricottát, a citrom levet, a vanília aromát és a lekvárt egy tálban.
  • Egy teáskanálnyi lekvárral keverjük össze az áfonyát.
  • A leveles tésztát nyújtsuk ki, és vágjunk ki belőle 8×8 cm-es kockákat.
  • A kivágott tésztalapokat tegyük a kivajazott muffin formába, hogy kis kosárkákat kapjunk.
  • Süssük a tésztát a dobozra írt ideig.
  • Tegyük a ricotta krémet a kis kosárkák közepére.
  • Végezetül minden kosárka tetejét szórjunk meg áfonyával és mandulával.

 

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 688,45  -
Fehérje, g 37,94  -
Szénhidrát, g 59,94  -
Zsírok, g 16,96  -
A-vitamin, μg 196,50 25%
B12-vitamin, μg 0,35 5%
B6-vitamin, mg 0,05 1%
C-vitamin, mg 5,71 1%
Cink, mg 2,95 12%
D-vitamin, μg 0,20 0%
E-vitamin, mg 1,50 1%
Folsav, μg 9,77 2%
Foszfor, mg 391,89 19%
Kalcium, mg 591,89 59%
Kálium, mg 331,83 17%
K-vitamin, μg 20,56 27%
Magnézium, mg 46,61 12%
Mangán, mg 0,50 25%
Niacin, mg 0,85 2%
Pantoténsav, mg 0,32 2%
Réz, mg 0,18 18%
Riboflavin, mg 0,43 10%
Szelén, μg 36,20 24%
Tiamin, mg 0,06 2%
Vas, mg 1,39 6%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.