20 perces vacsora: Marha csíkok avokádó salátával
április 12, 2016

20 perces vacsora: Marha csíkok avokádó salátával

 JPEG image-1C27BE4170A5-1

Hozzávalók ( 2 adag )

  • 35 dkg bélszín, vékony csíkokra vágva
  • ½ dl friss lime leve
  • 1-3 teáskanál chili ízlés szerint
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 fej vöröshagyma, felszeletelve
  • 1 piros kaliforniai paprika, vékonyra szeletelve
  • 1 zöldpaprika, vékonyra szeletelve
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 1 bögre babkonzerv, leöblítve és lecsepegtetve
  • 1 avokádó, kockára vágott
  • fél bögre feta sajt
  • 2 evőkanál koriander, apróra vágva

 

Elkészítés:

  • Egy tálba keverjük össze a marhahúst, 2 evőkanál citrom levett, a chilinek a felét, majd tegyük féle.
  • Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben.
  • Adjuk hozzá a hagymát és a paprikákat és pároljuk 5 percig, közben kevergessük néha.
  • Öntsük a serpenyőbe a marhahúst, és süssük kb. 5 percig, vagy amíg a hús mindkét oldala megpirul.
  • Egy másik tálba keverjük össze a babot, az avokádót , a sajtot, a koriandert, és a maradék lime levet és chilit.

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1178,00  -
Fehérje, g 124,04  -
Szénhidrát, g 63,60  -
Zsírok, g 23,94  -
A-vitamin, μg 691,54 86%
B12-vitamin, μg 5,16 69%
B6-vitamin, mg 1,50 36%
C-vitamin, mg 41,35 4%
Cink, mg 21,21 88%
D-vitamin, μg 0,44 1%
E-vitamin, mg 10,96 11%
Folsav, μg 34,91 6%
Foszfor, mg 930,22 44%
Kalcium, mg 439,87 44%
Kálium, mg 1947,44 97%
K-vitamin, μg 94,00 125%
Magnézium, mg 175,31 47%
Mangán, mg 1,14 57%
Niacin, mg 12,28 26%
Pantoténsav, mg 1,50 8%
Réz, mg 0,64 64%
Riboflavin, mg 1,33 32%
Szelén, μg 86,02 57%
Tiamin, mg 0,25 8%
Vas, mg 9,72 40%

 

 

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.