Ropogósra sült isteni avokádó mártogatóval
március 8, 2016

Ropogósra sült isteni avokádó mártogatóval

 

Friss avokádó pankó morzsában kisütve tökéletes vendégváró falat! Ezek az avokádó szeletek hihetetlen finomak és nagyon gyorsan elkészíthetők!

 12834971_1290758384273622_296409144_n

Hozzávalók:

  • 2 nagy avokádó, kiszedve a a héjából, felszeletelve
  • egy fél lime leve
  • só és bors
  • 5 dkg zabpehely liszt
  • 1 tojás
  • 225dkg pankó morzsa ( egy csésze )
  • 1 kanál olíva olaj

 

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Sütőpapírral kibélelt tepsit kenjünk meg körülbelül egy kanál olajjal.
  • Csöpögtessünk lime levet az avokádóra, hogy megőrizze a színét.
  • Hintsük meg sóval és borssal.
  • Szórjuk meg liszttel, forgassuk meg a felvert tojásban, majd ezután vonjuk be pankó morzsával ( mintha rántást készítenénk). Figyeljünk arra, hogy a morzsa jól elfedje az avokádót.
  • Helyezzük rá a papírra a szeleteket.
  • A maradék olajjal spray segítségével fújjuk be a szeleteket. Ez segít, hogy az avokádó szeletek ropogósra süljenek a sütőben.
  • Süssük 15-20 perc, hogy a szeleteken a pankó morzsa aranybarna és ropogós legyen.

 

Hozzávalók a ranch szószhoz:

  • 1 ½ dl író ( tejtermék, nagyobb élelmiszerboltokban kapható )
  • ½ dl majonéz
  • 3 kanál tejföl
  • 2 kanál apróra vágott snidling
  • 4 kávéskanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • csipet só
  • csipet bors-ízlés szerint

 

Az összes hozzávalót helyezzük egy nagy tálba és jó alaposan keverjük össze. Tálalás előtt tegyük a hűtőbe.

 

Melegen és hidegen tálalva is isteni finom!

Címke:
Kategória:

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.