Ropogós olasz húsgolyó
március 29, 2016

Ropogós olasz húsgolyók

 IMG_1289

Hozzávalók 18 húsgolyóhoz:

  • 50dkg sovány, darált pulyka
  • 1 tojás
  • 1 gerezd préselt fokhagyma
  • 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
  • 5 evőkanál friss bazsalikom
  • 5 evőkanál friss petrezselyem
  • 20 dkg sovány feta sajt
  • ½ dl panko morzsa

 

Hozzávalók a burokhoz:

  • 2dl pankó morzsa
  • 2 evőkanál lenmag
  • 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
  • csipet só
  • csipet bors

 

Elkészítés:

  • melegítsük elő a sütőt 215 fokra.
  • Keverjük össze egyenletesre az összes hozzávalóját a húsgolyónak egy nagy tálban.
  • Egyforma méretű húsgolyók készítéséhez használjuk fagyikiszedő kanalat.
  • Tegyük a húsgolyókat egy tálcára.
  • Ha elkészültünk a húsgolyók kiporciózásával, tegyük be őket a hűtőbe legalább 30 percre.
  • Amíg a golyók pihennek, keverjük össze a borításhoz való hozzávalókat egy nagy tálban.
  • Forgassuk bele a golyókat a ropogós morzsás borításba, majd helyezzük őket egy sütőtálcára.
  • Süssük a húsgolyókat kb. 20 percig a sütőben, vagy amíg a külseje ropogós aranybarna lesz, és a belseje már nem rózsaszín.

 

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2459,56  -
Fehérje, g 172,96  -
Szénhidrát, g 199,70  -
Zsírok, g 44,14  -
A-vitamin, μg 246,35 31%
B12-vitamin, μg 3,72 50%
B6-vitamin, mg 1,47 35%
C-vitamin, mg 5,71 1%
Cink, mg 14,74 61%
D-vitamin, μg 1,82 2%
E-vitamin, mg 0,74 1%
Folsav, μg 62,27 10%
Foszfor, mg 1498,56 71%
Kalcium, mg 1158,11 116%
Kálium, mg 1342,08 67%
K-vitamin, μg 128,71 172%
Magnézium, mg 257,03 69%
Mangán, mg 2,16 108%
Niacin, mg 24,05 50%
Pantoténsav, mg 3,07 17%
Réz, mg 1,05 105%
Riboflavin, mg 2,28 54%
Szelén, μg 144,86 97%
Tiamin, mg 1,07 32%
Vas, mg 11,84 49%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.