Mustáros húsvéti sonka
március 24, 2016

Mustáros húsvéti sonka

 

Hétvégén itt a húsvéti, és még nem késő megcsinálni a saját húsvéti sonkánkat. Ha nem a bolti sonkát szeretnétek az asztalra tenni, hanem valami újra vágytok, akkor itt a tökéletes húsvéti sonka recept.

 IMG_8635

Hozzávalók

  • Nagyobb darab csontnélküli, bőrnélküli füstölt sonka
  • Egész szegfűszegek a sonka megtűzdeléséhez
  • 22dkg barna cukor
  • ½ dl mustár
  • 2 evőkanál almaecet

 

Elkészítés

  • melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  • Bordázzuk be a sonkát gyémánt alakzatban, és minden alak közepére szúrjunk egy szegfűszeget.
  • Helyezzük a sonkát egy sütőre és süssük 1-1 ½ órát.
  • Egy tálban keverjük össze a cukrot, a mustárt, és az ecetet, majd fedjük be vele mindenhol a sonkát.
  • Tegyük vissza a sütőbe majd süssük még 35 percig.
  • Felszeletelés előtt hagyjuk legalább 15 percig hűlni.
Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.