McDonald’s VS Burger King
március 19, 2016

McDonald’s VS Burger  King

 

Napjainkban elég nagy divatja van az egészségtelen, úgynevezett „junk food”-ok fogyasztásának. De vajon tudjuk, hogy melyikben hány kalória van?

Cikkünkben a két legnagyobb magyarországi márkát hasonlítjuk össze, hogy lássuk, a két rossz közül, melyik a nagyobb.

FullSizeRender 12

 Marha burger

A McDonald’s híres 4 rétegű hamburgere 530! Kcal- t tartalmaz, amiből 240 kalória zsír.

A baconös dupla sajtos hamburger a Burger Kingnél ugyanakkor „csak” 390 kcal tartalmaz, melyből 190 kalória a zsír.

Így tehát egyértelmű, hogy a két hamburger közül, melyik a jobb választás.

 

Saláta

A McDonald’s –os saláta sokkal egészségesebb, mert náluk van lehetőség dresszing nélkül kérni, ami a fő kalóriafaktor, így a Burger King háromszor olyan hízlaló, ha a salátáról van szó.

 

 Krumpli

Egy kis adag krumpli a BK-nél 340 kalória, és mindössze 2g fehérjét tartalmaz. Ugyanez a krumpli a McDonald 230 kalória, amiből 4 gramm a fehérje. Ez a nullával egyenértékű.

 

Reggeli menü

Abban az esetben, ha bacont, tojást sajtos szendvicset eszel a Mcdonald’sban reggelire eléred az 530 kalóriát.  Hasonló menü a Burger Kingnél 370 kcal tesz ki, ami nem annyira sok, azonban vitaminforrásnak nem megfelelő.

 

Chicken Nuggets

4 darab csirke nuggets a Burger Kingnél és a McDonald’snál is 190 kalória, úgyhogy ebben az esetben, mindegy, hogy melyik márkánál eszel.

 

Hamburger

A Burger King Whooper szendvicsét a McDonald’sos hamburgerhez hasonlítva a következő eredményt kaptuk. A McDonald’sos hamburgerben 240 kalória található, míg a Burger KInges wooperben 650 kcal található. Ez egyetlen burgerre vonatkozik, ketchup és majonéz nélkül.

 

Halas burger

A McDonald’sos halas burger 390 kalóriát tartalmaz, melynek 15%-a fehérje. Ezzel szemben a Burger KInges halas burger 500 kcal, de ugyanannyi gramm fehérjét tartalmaz, mint a McDondald’sos változat.

 

Csirkés burger

A Burger Kingnél kapható csirkés szendvics 380 kcal-t tartalmaz, míg a McDonald’sos prémium club szendvics 510 kalóriát.

Az összehasonlításból is jól látszik, hogy mindkét láncolat borzasztóan egészségtelen, és csak rossz minőségű szénhidrátot és zsírt viszünk be a szervezetünkbe, rostot és ásványi anyagokat egyáltalán nem. Ezek azok az ételek, amik soha nem szabad, hogy beleférjenek a diétába, se a csaló napba, mert tele vannak ízfokozókkal, felesleges sóval, és rengeteg mennyiségű zsírral.

comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.