A zöldtea pozitív és életmentő hatásai
március 13, 2016

A zöldtea pozitív és életmentő hatásai

Japán kutatók kimutatták, egyetlen csésze zöldtea per nap csökkentheti a korai halálozás kockázatát. 90 000, 40-69 év közötti embert vizsgáltak 4 éven keresztül, melynek eredményeként megszületett az az állítás, hogy minél több zöld teát ittak, annál inkább csökkent a szívproblémák, stroke vagy a légúti problémák miatti halálozás aránya.

  IMG_6991

Azoknál a nőknél, akik csak napi egy csésze zöld teát ittak, 10%-kal csökkent a korai halálozások száma, de ez az arány 17%-ra emelkedett, ha napi 5 vagy több csésze teát ittak.

 

Még milyen pozitív hatásokkal jár a zöldtea fogyasztása?

 

 Daganatos megbetegedések:

A Nemzeti Rákkutató Központ laboratóriumi körülmények között kimutatta, hogy a polifenolok, melyek a zöldteában is találhatóak, csökkentik a tumorok növekedését és megvédenek az ultraviola sugárzástól.

 

 Csökkenti a koleszterint:

Egy 2011-ben publikált tanulmány szerint a rendszeres zöldtea fogyasztás mérsékelten ugyan, de csökkenti a magas koleszterinszintet.

 

Súlycsökkenés:

Diétázóknak ajánlott a napi szintű fogyasztása, ásványvíz mellé a legjobb kiegészítés.

 

Jobb memória:

 Egy 2014-es tanulmány szerint a zöldtea javítja a rövidtávú memóriát és serkenti az agyműködést. Reggeli ébresztőnek a legideálisabb választás a kávé helyett!

Fontos azonban, hogy jó minőségű zöldteát fogyasszunk, ugyanis sok filteres kiszerelésű teában, sokkal kevesebb a hatóanyag!

comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.