Miért egészséges az étcsoki
február 28, 2016

Miért egészséges az étcsoki

A legtöbbünknek a csokoládé szó hallatán nem éppen az egészség jut eszébe, pedig az étcsoki lassan-lassan kiérdemli az egészséges jelzőt. Most elmondjuk miért!

Képernyőfotó 2016-02-28 - 17.56.02

Persze a cikkünkben végig a jó minőségű, magas kakaó tartalmú (75-85%-os) étcsokiról beszélünk, nem pedig az olcsó, agyon cukrozott verzióról, amit a leggyakrabban fogyasztunk.

1. Tele van tápanyagokkal
Az étcsokoládé magas kakaó tartalmának köszönhetően tele van értékes tápanyagokkal. Az étcsoki 100 grammja az alább tápanyagokat tartalmazza:
11g rost
67% vas (azaz a napi vas szükséglet 67%-át fedezi)
58% magnézium
89% réz

98% mangán
továbbá magas a kálium, foszfor, cink és szelén tartalma is.

2. Antioxidánsokat is tartalmaz
A jó minőségű étcsoki felveszi a harcot a szabad-gyökökkel, ugyanis bizonyított antioxidáns hatással rendelkezik.

3. Javítja a keringést
Az étcsokoládéban található flavanolok stimulálják az erek falában található endotheliumot, így javul annak az oxigénfelvétele.
Továbbá az étcsoki csökkenti a rossz koleszterin, azaz LDL mennyiségét és növeli a jó koleszterin, azaz HDL mennyiségét.
– ennek köszönhetően az étcsokoládé rendszeres fogyasztásával megelőzhetőek a szív- és érrendszeri problémák.

4. Javítja az agyműködést
Egy tanulmány bebizonyította, hogy étcsokoládé már 5 napos rendszeres fogyasztás után is képes javítani az teljesítményét. Ezért ha valamilyen vizsgára készülünk, érdemes előtte már pár nappal, a tanulás alatt is elkezdeni pár kocka étcsoki elfogyasztását… Szerencsére ez nem is olyan nehéz :)

comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.