5 élelmiszer, ami melegen tart
január 20, 2016

5 élelmiszer, ami melegen tart

A téli hidegben minden kis melegség jól jön, legyen szó egy meleg radiátorról, egy vastag kabátról, vagy egy kis belülről jövő melegségről. Van 6 olyan élelmiszer, ami tudományos alapon fűti fel kicsit a testünket (ezzel az anyagcserénket is gyorsítja) és garantáltan kevésbé fogunk fázni.

Képernyőfotó 2016-01-20 - 14.59.29

1. Kávé
Érdekes módon nem csak a forró kávé tud felmelegíteni minket, hanem a jeges,hideg változat is, ugyanis a titok nyitja a koffein. A koffein felpörgeti az anyagcserét, ezáltal felfűti a testünket is, továbbá olyan zsírsavakat stimulál, amelyek a zsír raktárainkban vannak, így azok jobban fognak melegíteni.

2. Teljes kiőrlésű gabonák
A teljes kiőrlésű gabonák olyan szénhidrátot tartalmaznak, amik hosszan tartó energiával látják el szervezetünket, ezáltal pedig a „fűtő-központunkat” is.

3. Köménymag
Bár sokan nem szeretjük ezt az apró, intenzív ízű kis magot, igen hasznos fűszernek bizonyul.
A köménymag egy olyan élelmiszer, ami beindítja az izzadást, ezáltal pedig a hőtermelést is. A kutatók még egyelőre nem jöttek rá, hogy pontosan hogyan éri ezt a hatást ez az apró magvacska, de biztos, hogy hatásos.

4. Gyömbér
A gyömbér az egyik olyan csoda élelmiszer, ami gyakorlatilag szinte mindenre megoldást nyújt. Fogyásra, emésztési problémákra, hányingerre és még sorolhatnánk… Emellett azonban a gyömbér a kávéhoz hasonlóan az anyagcsere fokozására is képes, amely hatására felmelegedik a testünk és több hőt ad le.
Úgy látszik nem véletlenül alakult ki a mézes-gyömbéres tea fogyasztás a nagy hidegben.

5. Banán
A banán egy igazi vitaminbomba, tele van B-vitaminnal és magnéziummal, amik segítenek a pajzsmirigy normális működésében, illetve a hőháztartás beállításában is. Ennek köszönhetően a szervezetünk jobban észleli a kinti hideget és hamarabb alkalmazkodik hozzá, hamarabb fűti fel a szervezetünket.

comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.