Otthoni praktikák az arcbőr tisztítására
november 15, 2015

Otthoni praktikák az arcbőr tisztítására

A szép arcbőr alapvetően a genetika ajándéka, ám sokat tehetünk mi magunk is azért, hogy az arcbőrünk életteli, pattanásmentes és szép tónusú legyen. Az arcbőr viszont csak akkor lesz szép, ha megfelelően kezeljük: alaposan tisztítjuk minden nap, majd hidratáljuk, végül pedig védjük a külvilág ártalmaival szemben.
Most megmutatjuk, hogy milyen természetes módszerek léteznek a tisztításra.

Képernyőfotó 2015-11-15 - 17.03.20

Citromlé

A citromlé az egyik legjobb dolog ami az arcbőrünket érheti. A savassága miatt eltávolítja az elhalt hámszöveteket és értékes C-vitaminnal tölti meg a bőrünket, továbbá segít eltávolítani a mitesszereket és segít megújítani a bőrt.
Hogyan használd?
Facsard ki egy fél citrom levét, majd vattával itasd fel és törölgesd le vele jó alaposan a bőrödet. Végül langyos vízzel mosd le az arcodat és szeletelt uborkákat helyezz rá a kezelt területre a hidratálás érdekében.

Méz

A méz feltölti élettel a bőrünket és hidratálja azt, továbbá antibakteriális hatása is van, így meggátolja a pattanások kialakulását, illetve gyorsítja a már meglévők gyógyulását.
Hogyan használd?
Érdemes a citromos tisztítás után az ujjunkkal felvinni.
A méz egyébként bőrradírozásra is kiváló: 1ek mézhez adj 1kiskanál cukrot, majd az ujjaddal dörzsöld el az arcbőr felszínén.

Aloe-vera

Az aloé-Vera szintén antibakteriális hatással rendelkezik, továbbá csökkenti az arcbőr esetleges irritációját is, valamit segít begyógyítani a kialakult sebeket, sérüléseket. Az aloé-Vera rendszeres használata lassítja az arcbőr öregedési folyamatait is, ugyanis sejt megújító hatással is rendelkezik.
Hogyan használd?
Vegyél lehetőleg 100%-os aloé-Vera gélt, amit vattapamaccsal vigyél fel az arcbőrödre. Hagyd fent kb. fél óráig, majd langyos vízzel mosd le. Érdemes ezt heti 2-3 alkalommal megismételni.

Kígyóuborka

A kígyóuborka az egyik legkiválóbb természetes hidratáló: feltölti az arcbőr hámszöveteit vízzel, amik az uborkában lévő anyagoknak köszönhetően könnyebben megkötik azt. Károsodott bőrön is lehet közvetlenül használni.
Hogyan használd?
Szeletelj fel egy friss kígyóuborkát, majd pakold tele vele az arcodat. Hagyd fent annyi ideig, ameddig csak tudod. A fennmaradt levet nem szükséges lemosni, ugyanis az tovább ápolja az arcbőr felszínét.

comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.