5 egészséges élelmiszer, amit érdemes rendszeresen fogyasztani
október 3, 2015

5 egészséges élelmiszer, amit érdemes rendszeresen fogyasztani

Általában arról szoktunk írni, hogy melyik élelmiszert ne fogyasszuk gyakran, illetve egy-egy élelmiszer miért olyan csodálatos… Ma megosztjuk veletek azt az 5 finomságot, amit viszont valóban érdemes rendszeresen, legalább 2 naponta fogyasztani.

1. Hántolatlan mandula
A mandula kiváló forrása a fehérjének, rostoknak, vasnak, magnéziumnak, kálciumnak, káliumnak, foszfornak és E-vitaminnak, illetve nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat is… Az esszenciális olajokról pedig még nem is beszéltünk. Ezek után létezik ennél jobb élelmiszer?

Ráadásul egy friss tanulmány azt is kimutatta, hogy ha minden nap elfogyasztunk 35g mandulát, akkor lényeges javul a keringésünk és az anyagcserénk is.

Képernyőfotó 2015-10-03 - 17.18.51

2. Kefir
A kefir természetes kefir természetes folyamatoknak köszönhetően tartalmazza a számunkra rendkívül értékes probiotikumokat. Ezek a kis mikroorganizmusok segítik az emésztést, emellett pedig az immunrendszerünkre is kifejezetten jó hatással vannak.

Ha minden nem megiszunk 1,5-2dl-t ebből az egészség-nektárból, akkor még az alakunknak is jót teszünk.

A joghurt egyébként hasonlóan működik, de érdemes probiotikus joghurtot választani (itthon az Activia ilyen).

3. Avokádó
Ha az avokádó nem szerepel már 10 cikkünkben, akkor egyben sem… De ez nem véletlen, hiszen az avokádó annyi jó tulajdonsággal rendelkezik, hogy nem győzzük azt felsorolni. Tele van értékes rostokkal, káliummal, B-, K-, E- és C-vitaminnal, viszont ezek mellett kevés fruktózt, azaz gyümölcscukrot tartalmaz.
Az avokádó ráadásul csökkenti a koleszterinszintet, amivel csökken a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázata.

Érdemes naponta legalább 1 kisebb avokádó felét elfogyasztani.

Képernyőfotó 2015-10-03 - 17.19.57

4. Finomítatlan kókuszolaj
A kókuszolaj telített zsírsavakban gazdag, emellett pedig lauric savat tartalmaz, ami antibakteriális hatású, segít elpusztítani a szervezetünkben lévő kártékony bacikat és vírusokat is.
Ráadásul a súlyproblémákkal küzdőknek is segíthet: a kókuszolaj rendszeres fogyasztása ugyanis segíti a zsírbontást.
– próbáljunk meg mindent „zsírban vagy olajban sütendő” ételt kókuszolajban sütni.

5. Tojás
A tojást 2 naponta érdemes enni, ugyanis kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Tele van fehérjével, aminosavakkal, B12-vitaminnal, folsavval és karotinoidokkal.

 

comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.