4 szénhidrát, aminek a fogyasztása ajánlott
április 14, 2015

4 szénhidrát, aminek a fogyasztása ajánlott

Íme 4 olyan szénhidrát, aminek a fogyasztása erősen ajánlott, ha egy komoly megmérettetésről van szó: legyen az egy vizsga, egy tárgyalás, vagy valamilyen verseny, például maraton. Az agyunk számára a megfelelő működéshez nélkülözhetetlen a szénhidrát, ugyanis ez adja az energiát az agysejteknek az információ átadásához.

 

 

1. Gabonafélék, teljes kiőrlésű gabonák
A napi szénhidrátbevitelünk felét teljes kiőrlésű gabonákból kéne fedezni. A teljes kiőrlésű gabonák segítenek legyőzni a fertőzéseket, igen magas a rosttartalmuk, így különösen jótékony hatással vannak az emésztőrendszerünkre, illetve az izmokat is hozzájuttatja a megfelelő mennyiségű energiához. A teljes kiőrlésű gabonafélékből származó szénhidrát még a koleszterinszintet is rendben tartja.
Képernyőfotó 2015-04-14 - 8.52.46
2. Cseresznye
A cseresznyét nem csak az ízéért szeretjük, hanem azért is, mert segít a szervezetünknek felvenni a harcot a fertőzésekkel szemben, illetve feltölti az izmainkat energiával. Tanácsos reggelente friss cseresznyelevet egy kis fehérje porral fogyasztani, így már korán hozzájutunk a megfelelő mennyiségű szénhidráthoz, fehérjéhez és vitaminokhoz.
Képernyőfotó 2015-04-14 - 8.59.11

3. Édesburgonya
Az édesburgonya sok szempontból sokkal jobb választás, mint a hagyományos burgonya: isteni az íze, magas a Béta-karotin tartalma, illetve kiváló szénhidrátforrásként is szolgál.
A legjobb alaposan megfőzni, majd pürésítve fogyasztani.
Képernyőfotó 2015-04-14 - 8.59.22

4. Retek
Érdekes, hogy a retek megjelenik most a listánkon, ugyanis sosem gondolnánk, hogy a retek és a szénhidrát közel állnak egymáshoz… És ezt jól gondoljuk: a retek nem a magas szénhidráttartalma miatt van itt, hanem azért, mert anélkül is képes javítani a teljesítőképességet, illetve elűzi a bágyadtságot és a kedvtelenséget.
A retek tele van természetes nitráttal, ami a szervezetünkben nitrát-oxiddá alakul át, ami végső soron javítja a vérkeringést, így az izomműködést is, illetve az agysejtek információátadását.
Képernyőfotó 2015-04-14 - 9.10.06

comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.